Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

2023 legújabb lakberendezési trendje: a vidéki francia enteriőr

2023. november 13.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés trend lakberendezési trend francia vidéki berendezés
2023 legújabb lakberendezési trendje: a vidéki francia enteriőr
© Instagram/@caitlinwilsondesign

A romantikus, vidéki francia enteriőr nem ódivatú lakberendezési trend, sőt: ma már egyre több lakberendező álmodja meg ilyen stílusban az otthonát! 


A romatikus stílusú vidéki francia enteriőr talán még soha nem volt olyan népszerű, mint most! Ez főként annak köszönhető, hogy már egyre több bútorboltban elérhetőek azok az antik(nak kinéző) bútorok, melyek az európai eleganciát kombinálják a rusztikus komforttal. A visszafogott árnyalatok, a szolid minták és a pasztellszínekben ragyogó berendezések pedig mindamellett, hogy rendkívül hívogatóak, nagyon szépen és jól is néznek ki; elképesztően barátságossá varázsolják az otthonokat! 

MESÉS MINTÁK ÉS PASZTELLSZÍNEK KEVEREDNEK EBBEN A LAKBERENDEZÉSI TRENDBEN

A vidéki francia enteriőr lényege a mesés mintás és visszafogott pasztellszínek és kiegészítők keverése, melyek együtt egy csodálatos és barátságos egységet teremtenek! Ebben a lakberendezési trendben ugyanis nem a modern vagy minimalista stílusú bútorok lesznek hangsúlyosak, inkább a bútorokat körülölelő térben elhelyezkedő dekorelemek, amik együtt alkotnak egy rendkívül harmonikus teret.

A vidéki francia interior lakberendezési stílus alkalmazásánál tehát érdemes arra törekedni, hogy a bútorok egyszerűek, de ne túl egyenes vonalúak és minimalisták legyenek; illetve, ne hívják fel magukra a figyelmet. Röviden, érdemes olyan bútorokat keresni, melyek olyan visszafogott színekben tündökölnek, amikhez remekül lehet különböző színeket és mintákat is párosítani.

Az enyhén fakított, fakó, szürkés-pasztellos színek tökéletesen megfelelnek erre a célra, hiszen színtónusuk miatt egy halom árnyalat megy hozzájuk. A sötét, feltűnő kárpittal rendelkező bútorokat tehát mindenképpen felejtsd el, ha a vidéki francia enteriőr stílusúban szeretnéd berendezi az otthonodat; törekedj a természetes megjelenésű, visszafogott színek használatára!

A VIDÉKI FRANCIA enteriőr TREND LÉNYEGE A SZÍNEK ÉS A MINTÁK HARMÓNIÁJÁBAN REJLIK

Ha a bútorok megvannak, érdemes egy túrát tenned egy változatos drapériákkal és textíliákkal rendelkező rövidáru-boltba, mert ezeken a kis helyeken találhatóak meg a legszebb, legkülönlegesebb anyagok, melyekből aztán díszpárnákra való huzatokat, asztalterítőket és függönyöket varrathatsz.

A színtónusban egymáshoz illő textíliák kiválasztásánál érdemes arra is ügyelni, hogy kis mintákkal rendelkező drapériát válassz, mert azok illenek bele a legjobban a vidéki francia enteriőr trendbe. Ezen belül szabad a választás: akár egyszerre több mintát is kiválaszthatsz, hiszen ahogyan azt a felső képen is láthatod, a különböző minták akkor is remekül illenek egymáshoz, ha csak a színük és a mintájuk hasonló.

Ha megvannak a kiválasztott anyagminták, érdemes varrónővel elkészíttetned a függönyöket, a párnahuzatokat és a terítőket, de különböző ágyhuzatokat és ágytakarókat is érdemes varratnod. Az antik bútorkereskedésekben mesés, apró virágokkal díszített lámpák, dekortárgyak bukkanhattnak fel, amik szintén emelik a vidéki francia enteriőr érzését, akárcsak a visszafogott színű, apróvirágos tapéták, amik nagyon finomak és nőiesek egyszerre! A kész helyiségeket kedves cserepes növényekkel teheted még bájosabbá, amik egyszerre emelik és még jobbá teszik a lakberendezés színvonalát.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves