Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 falszín, ami mindig elrontja a lakás összképét a lakberendezők szerint

2024. május 31.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

otthon szín festés falfestés lakberendezési trend fali dekoráció
4 falszín, ami mindig elrontja a lakás összképét a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Még véletlenül se fesd az alábbi fali színekre az otthonodat, mert garantált nyugtalanságot okoznak a lakberendezők véleménye szerint! 


Az otthonunk festése során érdemes olyan színeket alkalmazni, melyek elegánsnak hatnak és azonnal feldobják a teret. Vannak azonban olyan ódivatú fali színek, melyek nyugtalanságot okoznak, sőt még álmatlanságot is szülnek, ha a hálószobádat fested ki velük! Hogy ezeket elkerüld, érdemes fontolóra venned azt a 6 legszebb színt, ami minden otthonban jól mutat: de a lakberendezők azokra is felhívják a figyelmet, mely árnyalatokat érdemes messziről is elkerülnöd

A következő színekre nem ajánlott festeni a falakat a lakberendezők szerint! 

FEKETE

Ha van olyan szín, amit egyáltalán nem érdemes nagy mennyiségben használni az otthonunk berendezése és festése során, akkor az a fekete! A lakberendezők szerint csak akkor elfogadott a fekete szín használata az otthonunk festése során, ha nem az egész szoba felületét, csupán egy-egy kisebb részletet, oldalt festünk meg feketével. A lenti képen láthatod, hogy az összhatás így sem lesz a legvidámabb, de lényegesen jobban néz ki, mintha az egész szobát feketére festenéd.

SÖTÉTSZÜRKE

Akármilyen szép és elegáns dekorációs elemekkel, világos bútorokkal és kiegészítőkkel rendezed be a teret, a sötétszürke tér akkor is sötétszürke marad. A lakberendezők szerint ez az árnyalat komor, jellegtelen, depresszív és olyan semmilyen, amit tényleg nem tud feldobni egy különlegesebb lakberendezési elem sem. Ha ilyen otthonot látnak a szakértők, a legtöbbször körül sem néznek: azonnali festést javasolnak!

SZÜRKÉSBÉZS

Meglepő, de a kutatások szerint azokat az otthonokat, ahol a fali szín nem a meleg tónusú bézsbe, hanem inkább a hideg és rideg árnyalatú szürkésbézsbe hajlik, sokkal nehezebb eladni az ignatlanpiacon. Ez a szakértők szerint azért van, mert az ilyen színtől titokban mindenki retteg, annyira kényelmetlenné teszi a légkört a szürke falszín. Ennél már az is jobb, ha teljesen fehéren hagyjuk a lakást, de a szürkésbézs szomorúvá teszi az összhatást.

SÖTÉTBARNA

A sötétbarna színt bútorok, kiegészítők és dekorációs elemek színéül gyakran javasolják a lakberendezők, attól viszont óva intenek, hogy sötétbarna falfestéket vagy tapétát válasszunk. A feketéhez hasonlóan a nagy felületeken ez a szín is egy nagyon komor, sivár árnyalatnak hat, ezért senki sem tartózkodna szívesen egy ilyen térben. A szállodák például kifejezetten kerülik ennek a színnek a fali alkalmazását, annyira tartózkodnak tőle az emberek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves