Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

2024 TREND

Ez az 5 trend már elavulttá válik a lakberendezők szerint 2024-ben

2023. december 28.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

barbiecore 2024 trend 2024 lakberendezés trend egybenyitott fast furniture szürke szoba
Ez az 5 trend már elavulttá válik a lakberendezők szerint 2024-ben
© Shutterstock

Ezek a lakberendezési trendek jövőre kimennek a divatból.


Minden trendnek meg van a maga helye és a szavatossági ideje is. Jövőre lesz, amelyik már nem fogja formálni a lakberendezési elképzeléseink és lesz, amelyik egyéni ízlésünk miatt kitartóan marad majd otthonunkban, bárki bármit is mond. Ez az 5 trend mindenesetre rosszul öregszik a lakberendezők szerint 2024-ben.

1. “Core” hullámok

Barbiecore, royalcore, cottagecore… csak néhány trendőrület, amik az elmúlt években átvették az irányítást nem csak a lakberendezésben, de a divatban is. Jövőre ezek biztosan elhalványulnak, ami nem is baj talán, hiszen ezek a nagyon tematikus trendek ugyan szórakoztatóak, semmiképpen sem időtállóak az otthonunkban.

2. Fast furniture

Elméletben nagyszerű, hogy minden trendi dizájn elérhetőáron is kapható, mint a fast fashion ruhák, de a felkapott olcsó termékek, arra ösztönöznek, hogy évszakonként változtassunk otthonunk arculatán, ami se nem környezetbarát, se nem gazdaságos, de főleg nem szolgálja az egyéni, időtálló stílus kialakulását. Apró elemeket persze beemelhetünk az új trendekből is, ha az illik az otthonunk összképéhez, de jobb arra törekedni, hogy mindig önazonosak, funkcionálisak és letisztultak maradjanak a tereink. 

3. Extrém minimalizmus

A spártai körülményeket idéző minimális berendezés és a fehér csupasz falak korszaka úgy látszik jövőre lejár. Ugyan a minimalista szemlélet nem tűnik el, az extrém változata mindenképpen. Helyébe a csendes, visszafogott luxust és a réteges dizájnt ünneplő minimalizmus lép.

4. Minden szürke

Egykor a kifinomultság csúcsának tekintették a teljesen szürke színsémát, mostanra azonban elavulttá vált, ráadásul rossz hatással van a lelkiállapotunkra is. A “minden szürke” trend végre átadja helyét egy színesebb és kifejezőbb palettának, mivel az emberek melegséget és karaktert keresnek belső tereikben – állítják a lakberendezők.

5. Egybenyitott terek

Annak ellenére, hogy eddig a nyitott terű elrendezés volt a domináns az otthonokban, úgy tűnik jövőre visszatérünk a hagyományosabb, különálló szobák kialakításához. A lakberendezők ugyanis azt vették észre, hogy ügyfeleik olyan terekre vágynak, amelyek nem csak esztétikusak, hanem funkcionálisak és tükrözik egyéni életstílusukat is, ami nem feltétlenül egy egybenyitott konyha-nappalit kíván.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves