Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Konyhatrend

Ez a különleges konyhaszekrény a legdivatosabb 2024-ben

2024. május 21.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lakberendezés otthon konyha konyhaszekrények szekrény
Ez a különleges konyhaszekrény a legdivatosabb 2024-ben
© Shutterstock

Ha felújítanád az otthonod, ez a konyhaszekrény lehet az egyik legszebb bútorod.


Egy család számára a konyha a lakás azon pontja, ahol szeretnek hosszabb időt is eltölteni együtt. Hogy milyen hangulatú ez a helyiség, ahhoz nagyban hozzájárul a konyhaszekrény stílusa is.

A konyha berendezésekor több szempontot is figyelembe kell venni, hiszen a praktikusság is lényeges kérdés a dizájn mellett. Ma már azonban egyikről sem kell lemondanod.

A lakberendezők szerint az idei évben egy új stílus is el fog terjedni, amire érdemes lesz odafigyelni.

Ez a konyhaszekrény a legnépszerűbb idén

Ha egyedivé szeretnéd varázsolni a konyhádat, akkor az íves konyhaszekrény remek választás. Bár egyre többen keresik a megszokott, szögletes formák helyett, de egy ideig még biztosan nem ez lesz az általános szekrénytípus.

Az elegáns formatervezés lehetővé teszi, hogy egy izgalmas megoldással feldobd az otthonod megjelenését. Időtlen, így évek múlva sem fogod úgy érezni, hogy elavulttá vált, és ideje lecserélni.

Az íves konyhaszekrények bárhol kialakíthatóak, a nagy belmagasságú lakásokban pedig kifejezetten jól mutatnak. A régi angol konyhákat idézi a forma, ám a különleges anyaghasználattal ötvözve modern hatást kelt.

A lakbrendezők felhívták a figyelmet egy fontos szabályra: ha több konyhaszekrényre van szükséged, az ívelt formájú bútordarabok ne kerüljenek egymás mellé. Mivel egy-egy ilyen szekrény önmagában is magára vonzza a tekinteteket, nem érdemes két markáns darabot egymás mellett elhelyezni.

A forma egyértelművé teszi azt is, hogy nem alsószekrényhez való, ráadásul a gyönyörű forma csak akkor tud érvényesülni, ha magasabban helyezed el.

A polcok elhelyezkedését magad szabhatod meg, ez semmiben nem tér el egy hagyományos konyhaszekrényektől, bár a legfelső polc általában tágasabb. Többféle ajtót is választhatsz hozzá, de a lakberendezők szerit leginkább az üvegajtó illik ehhez a stílushoz.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves