Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fali dekoráció

3 tipp, amit érdemes megfogadnod, ha tapétát teszel a konyhádba

2024. május 15.

2 perc olvasás

ELLE

tapéta konyha
3 tipp, amit érdemes megfogadnod, ha tapétát teszel a konyhádba
© Shutterstock

A konyhába is remekül mutathat a tapéta. 


A tapéta a falburkolatok népszerű formája, amit azért szeretnek az emberek, mert könnyen színt és mintát tud vinni bármilyen otthonba. A konyha azonban az a tér, ahol ritkán választjuk ezt a megoldást, de ha ügyesek vagyunk, akkor számos csodálatos konyhai tapétaötletet valósíthatunk meg a főzőtérben.

Ezeket a területeket kell kerülni

A konyhában vannak olyan problémás területek, amelyeket a tapétázás során kerülni kell. Az olyan kényes részeken, mint  a főzőlap és a mosogató környékén érdemesebb a csempét választani, amit könnyen megtisztíthatunk főzés után. A mosogató mögött szintén nem jó ötlet a tapéta, hiszen a konyha ezen részén könnyen érintkezhet vízzel. 

Így kell tapétát tenni a konyhába

Ha a konyhába tapétát teszünk, akkor az elsőszámú szabály, hogy a falak tiszták legyenek. A tapéták felhelyezése aprólékos előkészítést igényel, hogy sima és tartós legyen a felület. A lakberendezők pedig azt javasolják, hogy a tapétát extra erős ragasztóval vigyük fel, hogy ne tudjon felemelkedni, és gondoskodjunk arról, hogy a helyiség hűvös és jól szellőztetett legyen, mielőtt elkezdjük a munkálatokat. A konyha rendszeres szellőztetése és az elszívó ventilátor bekapcsolása szintén segít a konyhai tapéta élettartamának meghosszabbításában.

Íme, a legmegfelelőbb

A konyhába való megfelelő tapéta kiválasztása talán a legfontosabb része az egész folyamatnak. Mivel nem minden tapéta működik a háznak ezen részén. A konyhai tapéta mosható és tartósabb, így jobban ellenáll a kiömlött folyadékoknak és a főzési gőzöknek. A legjobb konyhai tapétatípus a vinil, mivel rendkívül tartós, mosható és ellenáll a nedvességnek. A legtöbb tapéta azonban használható valahol a konyhában, attól függően, hogy hol helyezik el. Egy kevésbé tartós tapéta is remekül használható, amíg a közvetlen hőtől és nedvességtől távol van.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves