Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lakberendezési trükkök

3 bejárati ajtó szín, amitől luxushatást kelt az otthonod

2024. május 17.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

otthontervezés lakberendezés otthon színek luxushatású színválasztás
3 bejárati ajtó szín, amitől luxushatást kelt az otthonod
© Shutterstock

A bejárati ajtó már az első pillanatban meghatározza az otthonod megjelenését.


Talán nem is gondolnád, de az otthonodról szerzett első benyomás a bejárati ajtó színén és stílusán múlik.

Kívülről nézve ez az otthonod leglátványosabb része, és ha sikerül ideális darabot választanod, az egyúttal komoly elvárásokat támaszt a belső térrel szemben is.

A biztonság fontos, így érdemes jó minőségű ajtót választani a bejárathoz, hiszen ez védi az egész lakásodat, ám azt, hogy mennyire tűnik drágának, nagyban meghatározza a színe is. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy illenie kell a körülötte lévő falakhoz is, ezért fontos kérdés, hogy milyen jellegű lakás vagy ház bejárataként szolgál majd.

A lakberendezők elárulták, hogy mely árnyalatok közül érdemes választani.

A bejárati ajtó legexkluzívabb színei

A kék bármely árnyalata

Bár a semleges színek használata a belső térben meglehetősen népszerű, kívülről érdemes egy élénkebb színt alkalmazni.

Különösen a fehér falakat dobhatja fel egy kék bejárati ajtó, amely pozitív hatást kelt, és a vendégek is szívesen lépnek be rajta. Tengerparti hangulatot idéz, és hatalmas lehetőség rejlik abban is, hogy a kék számtalan árnyalata közül választhatsz.

Piros vagy bordó

Az egyik legszenvedélyesebb, élettel teli szín kétségtelenül a piros, ami egyúttal a gazdagságot és a jókedvet is szimbolizálja.

A téglaberakásos vagy terrakotta színű falak mellett kifejezetten jól mutat, a fehér falakat pedig a sötétebb, bordó árnyalat dobhatja fel. Ha ilyen színt választasz, az mindig elegánst hatást kelt majd az otthonodban – nem véletlen, hogy korábban az uralkodók is gyakran választottak piros árnyalatokat a kastélyok megtervezésekor.

Zöld színek

A zöld szín a legkönnyebben beilleszthető árnyalatok közé tartozik. Bárhogyan is rendezted be a belső teret, és akármilyen építőanyagból is készült az otthonod, bátran kombinálhatod egy zöld bejárati ajtóval.

A világosabb színek elsősorban a fehér falak mellett mutatnak jól, de a sötétebb színeket bármikor alkalmazhatod. Az olajzöld rendkívül népszerű, az arany kilincsekkel és kopogtatókkal pedig valóban luxushatást kelt.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves