A konyha takarítása elsőre egyszerű feladatnak tűnhet, ám ezeket a hibákat érdemes elkerülni.
Az emberek többsége nagyon sokat használja a konyhát. Sokan nem csupán főznek és esznek, de a szociális életüknek egy része is ebben a helyiségben zajlik. Éppen ezért oda kell figyelni, hogy mivel és miként takarítja az ember a bútorokat és a teret.
A vegyszerek minden takarításhoz szükségesek, ám nem mindegy, hogy milyenek. A szakértők szerint sokan azzal követnek el hibát, hogy túlságosan gyakran használnak erős anyagokat.
Sajnos a durva vegyszerek a mindennapi tisztítás során, és elszínezhetik a szekrényeket és megsérülnek a felületek. Ehelyett cseréld le ezt a vegyszert egy gyengédebb, környezetbarát megoldásra a károsodás elkerülése érdekében
– mondta Peter Hansen, vendéglátóipari szakértő.
Sokaknál nagyon kemény a víz, ez pedig a szakértő szerint valódi csendes gyilkos. A vízkő nem csupán a csapon vagy akár a mosogatóban tapadhat le, de akár a különféle konyhai gépeket is károsíthatja, többek között a kávéfőzőt vagy akár a vízforralót. A takarításnál ezért mindig ajánlott letakarítani a konyhai eszközöket, hiszen így sokkal tovább megóvhatóak.
A mosogatógép manapság már szinte minden háztartásban megtalálható, ezért sokan is használják. Ennek ellenére sokan nem tudják, hogyan kell helyesen elhelyezni az edényeket, tányérokat. A szakértők szerint a rosszul elhelyezett dolgok nem csupán koszosak maradnak, de akár meg is sérülhetnek. Éppen ezért érdemes mindent elemet jól elhelyezni, hogy víz és mosogatószer mindenhova jusson.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!