Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KONYHAPULT

Minden, amit a porcelán konyhalapokról tudnod kell, hogy tartósan megmaradjon

2024. május 15.

2 perc olvasás

ELLE

konyha PORCELÁN konyhalap
Minden, amit a porcelán konyhalapokról tudnod kell, hogy tartósan megmaradjon
© Shutterstock

Különösen népszerűek 2024-ben a porcelán konyhalapok, ám sok kérdést körül kell járni, mire megbizonyosodhatunk arról, hogy nekünk is jó választás.


A porcelán koonyhalapok egy különleges folyamat során készülnek, amely magában foglalja a nyers ásványi anyagok keverését, lemezek kialakítását és magas hőmérsékleten történő kiégetésüket, általában 1500 Celsius fok felett. Az égetés után a porcelánlemezeket csiszolják és polírozzák a kívánt felület és textúra eléréséhez. Lássuk, melyek a porcelán konyhalapok fő előnyei. 

Tartósság 

A porcelán technikailag erősebb, mint a gránit, az extrém hő és a nyersanyagok homogenizált kombinációja miatt. Ellenáll a karcolásnak és jól bírja a mindennapi konyhai tevékenységeket.

Hőállóság

A porcelán képes ellenállni a magas hőmérsékleteknek, így alkalmas forró edényekhez anélkül, hogy alátéteket kellene használni. UV-sugárzásálló is, így kiválóan alkalmas kültéri konyhákba is.

Tisztítás és karbantartás

A porcelán munkalapok nem porózusak és ellenállnak a szennyeződéseknek. Könnyen tisztíthatók szappannal és vízzel, és nem igényelnek speciális tisztítószereket. 

Telepítés

A porcelán könnyű súlyú más konyhalapokhoz képest, ami könnyen kezelhetővé teszi a telepítés során. Lehetséges a meglévő munkalapok fölé helyzeni is. Azonban a vékony anyag miatt a szakmai behelyezés javasolt.

Színek és minták

A porcelán szabadon mintázhazó, nem ritka, hogy különböző természetes köveket utánoznak vele, például márványt. Alakíthatóságának köszönhetően, széles választékban kínál különböző színeket és mintákat.

Költség

A porcelán munkalapok ára változó, de általában olcsóbb, mint a kvarc és a gránit. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves