Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KONYHA DEKOR

Ezeket a dekorációkat érdemes kerülni: zsúfolt lesz tőlük a konyha

2024. május 14.

2 perc olvasás

ELLE

konyha kis konyha
Ezeket a dekorációkat érdemes kerülni: zsúfolt lesz tőlük a konyha
© Shutterstock

A kis konyha berendezése nem egyszerű feladat, és hogyha ezeket a dolgokat priorizálod, akkor még zsúfoltabb lehet a végeredmény.

 


Nagy figyelmet igényel, hogy pontosan mi kerüljön a konyhába, és mi az, amit nem csupán használsz, de dekorációs eszközként is bevethetsz. Most eláruljuk, mik azok a dekorációs hibák a konyhában, amelyek nagyon kicsivé, és zsúfolttá teszik a teret.

Túl sok konyhai eszköz

Természetesen nagyon jól tud kinézni, amikor egy konyhában egy evőeszközkészlet, egy kávéfőző, vagy éppen egy ízléses kézimixer is megtalálja a helyét. Ám hogyha az összes eszköz, amit valaha használtál már a húsvéti ebédtől a karácsonyi vacsoráig a konyhapulton van, az nem a rendezettség, hanem a zsúfoltság érzetét adja majd. Tényleg csak azokat a dolgokat hagyd elő, amelyeket naponta használsz, és egyébként passzolnak is az enteriőrbe.

Természetes fény

A természetes fény minden teret nagyobbá tesz, de általában a konyhákba ez már nem ér el. A legjobb tehát, ha a konyha fényét nem takarod el. Amennyiben erre nincs lehetőséged, használj olyan égőt, amelynek a napfényhez hasonló fénye van. A túl sárgás árnyalatok például extra kicsivé teszik a teret, de a túl hideg hőmérsékletű izzó sem a legszerencsésebb. 

Sötét falszín

Nem csupán a fény, de a fal színe is nagyban hozzájárul ahhoz, hogyan érzed magadat a konyhában. A sötét falszín szintén egy nagyon gyakori hiba, amelyek komolyságot és drámát adnak a térnek, melyben így egyszerűen nem lesz kellemes létezni. Ez ráadásul elnyeli a maradék fényt is, amelytől még nagyobb lesz a bezártságérzet. Hidd el, egy világos színű konyhában sokkal nagyobb öröm főzni.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves