Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FRANCIA KONYHA

6 klasszikus ötlet a francia lakberendezőktől, ami minden konyhát feldob

2024. május 10.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

lakberendezés lakberendezési trendek konyha konyhák francia konyha
6 klasszikus ötlet a francia lakberendezőktől, ami minden konyhát feldob
© Shutterstock

A vidéki francia konyháknak igazán különleges a hangulatuk. A lakberendezők most elárulták, ez a hatás mivel érhető el a legkönnyebben.


A vidéki francia konyháknak van egy utánozhatatlan hangulatuk. Nagyon sok természetes anyag található egy ilyen konyhában, a konyhabútor jellemzően fából készül, a padló kicsit kopott hatást kelt, de együtt mégis tökéletes az egész. Most a lakberendezők elárulják, milyen apróságokkal lehet megteremteni a hangulatot. 

Aranyozott részletek 

Egy konyha a részletektől lesz igazán gyönyörű, ez lehet például egy mutatós csap, ami arany színben pompázik. A különféle kiegészítők is előkerülhetnek, mint a lámpák. 

Vintage eszközök 

Remekül díszíthető a konyha a vintage eszközökkel, például a rézből készült edényekkel. Nem muszáj, hogy ezeket rendszeresen használd, akár dekorációként is funkcionálhat. 

Természetes anyagok 

A fa és a szalma a vidéki francia konyhák must-have elemei. Nagyon sok lakberendező helyez el a konyhában fából készült asztalt vagy konyhaszigetet. Ám a szalma kiegészítőknek, mondjuk kosaraknak is helyük van a helyiségben. 

Nyitott polcok 

Megosztó dolog következik, mivel akadnak, akik kifejezetten utálják a nyitott polcokat a konyhákban. Tény, hogy könnyebben porosodnak rajta a tányérok, poharak, de egy-egy ilyen polcot érdemes felszerelni, és mondjuk a szakácskönyveket vagy virágokat elhelyezni rajta. 

Régi és új dolgok mixelése 

A lakberendezők szerint a francia konyhák báját a régi és új trendek keveredése adja. Gyakran meghagynak régi elemeket, mondjuk egy téglafalat, de emellett modern székek kapnak helyet. 

Kockás padló 

A kockás padló igazán retró hatást ad a konyhának. A lapok lehetnek kisebbek vagy esetleg nagyobbak, ahogyan a színkombinációt is kedvedre alakíthatod. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves