Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OLD KITCHEN

Ezektől tűnhet ódivatúnak a konyhád a lakberendezők szerint

2024. március 13.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés konyhaszekrény konyha trendek konyhapult
Ezektől tűnhet ódivatúnak a konyhád a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Ezeket kerüld el, ha nem akarsz ódivatú konyhát!


A konyha kialakítása talán a legnehezebb feladat az egész házban, mivel nagyon sokféle anyag, szín és minta közrejátszik az összhatásban. A választást tovább nehezítik az aktuális trendek nyújtotta plusz variációk, de vannak döntések, amik évtizedek múlva sem tűnnek majd ósdinak a konyhában. Mutatunk 5 döntést, amik viszont jóeséllyel igen!

1. Rosszul öregedő csempék

Minden évben akad a friss csempetrendek között, ami nagyon népszerű lesz, de nem biztos, hogy időtálló. A bonyolult mintás, ornamentikus csempék például jól mutatnak egy farmház stílusú konyhában, de el is nehezítik, túl tradicionálissá tehetik. Viszont az olyan letisztult minták, mint a márvány, a kő mindig divatosak lesznek. 


2. Hideg színek

Ugyan a klasszikus fehér konyha a trendelőrejelzések ellenére továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, a lakberendezők szerint a fehér és szürke konyhák ideje lejárt, mert túl steril, hideg hatást keltenek. Helyettük a melegebb árnyalatok, mint a greige vagy meleg pasztellszínek, mint a rózsaszín, veszik át az uralmat a konyhaszekrények felett.

3. Laminált vagy gránit pult

Míg a gránitmunkalapok egykor nagyon népszerűek voltak, ma már elavultnak számítanak- állítják a lakberendezők. Ahogy a laminált munkalapok is, főleg a divatjamúlt mintázatokkal. Helyette a modern konyhákba kvarc vagy márvány felületeket javasolnak, amik luxus megjelenést adnak a térnek.

4. Látható konyhai gépek, eszközök

Egy konyha nem működik hűtő, mikró vagy mosogatógép nélkül, de érdemes őket elrejteni, akár egy külön kamrába, akár a konyhabútornak megfelelő panelezéssel, beépítéssel. A rozsdamentes acélfelületek látványa ódivatúnak számít a lakberendezők szerint.


5. Éles világítás

világítás hatalmas hatással van minden térre, és ez alól a konyha sem kivétel. A hagyományos mennyezeti, korongos vagy egyszerű búrás világítás sajnos azonnal elárulja a konyha korát, ráadásul előnytelen, éles fényt ad. Ha ezeket lecseréljük a szekrény alatti, LED-szalagos világításra és kortárs, függőlámpákra, sokat fiatalíthatunk a téren - tancsolják a lakberendezők.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves