Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

Az 5 legnépszerűbb konyhatrend 2024-ben

2024. január 28.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés konyha lakberendező konyhaszekrény konyhabútor konyha design
Az 5 legnépszerűbb konyhatrend 2024-ben
© Instagram/@mihail_kurnosov

Statement kiegészítők, drámai csillárok és színes konyhabútorok is szerepelnek a 2024-es év legnépszerűbb konyhatrendjei között, melyeket a lakberendezők is bátran ajánlanak a klienseiknek!


Vége a minimalista, fehér konyhák egyeduralmának! Az idei évben a vidám kiegészítőkkel és praktikus konyhai elemekkel feldobott konyhák lesznek a népszerűek – legalábbis erre mutatnak a 2024-es konyhatrendek. Ha te is új konyhát tervezel, vagy csak egy kicsit feldobnád a régit, érdemes alkalmazni a következő praktikákat, mert tőlük sokkal exkluzívabbnak, drágábbnak és modernebbnek fog hat a legegyszerűbb konyha is! 

A következő konyhatrendek nagy népszerűségnek fognak örvendeni 2024-ben! 

MŰVÉSZI KONYHAI SZAG- ÉS PÁRAELSZÍVÓ

A konyhai szag- és páraelszívó általában csak gondot okot a nagy és vaskos megjelenésével, ezért gyakran felmerül a konyhabútorba való beépítése. De mi van akkor, ha nem akarjuk vagy nem tudjuk elrejteni ezt a praktikus és nélkülözhetetlen konyhai kiegészítőt? Érdemes olyan egyedi külsejű, már-már művészi dekortárgynak is beillő darab után nézni, mely csak még jobban feldobja a konyha megjelenését! Mélységet, személyiséget és egyediséget ad a konyhának, ezért ez az elsőszámú konyhatrend, amit a lakberendezők ajánlanak a klienseiknek.

BEÉPÍTETT LED VILÁGÍTÁS

A tökéletes konyhákban elengedhetetlenek a mesterséges fények: csak jó látási körülmények között lehet sütni-főzni, ezért a világítással ebben a helyiségben nem érdemes spórolni. Ha már megvan a csillár, érdemes elgondolkodni a LED-es égők használatán. A pult alatt, a konyhabútor körül, esetleg a polcok felett remekül mutat egy ilyen fénycsík, ráadásul van egy romantikus, intim hangulata annak, mikor este semmilyen más világítást nem használsz a konyhában, csak a LED-es égőket.

EGYEDI KONYHAELEMEK

A készen vett konyhabútorokkal rengeteget lehet spórolni, ha azonban ki tudod tágítani a büdzsédet, érdemes elgondolkodni azokon a praktikus elemeken, melyekre szükséged lehet, hiszen ezek az elemek sokkal könnyebbé és kényelmesebbé teszik a mindennapokat. A beépíthető rendszerező állványok, a borosüveg-tartók, a tárolós akasztórendszerek, a mini borhűtők, valamint a belső szintes polcok első hallásra exkluzív kiegészítőknek tűnnek, de valójában megérik a befektetett pénzt, hiszen teljes mértékben az igényeidhez lesz szabva a konyhabútor. 

színes konyhabútorok

A minimalista konyhák egyre kevésbé örvendenek nagy népszerűségnek, sőt kifejezetten ódivatúnak hatnak a lakberendezők szerint. Ma már inkább a színes és élettel teli szobák a trendik, melyekben kényelmesen, otthonosan lehet érezni magunkat. Már a tavalyi év során is felkapottnak bizonyultak a színes konyhabútorok, idén viszont még változatosabb színekben jönnek ki a bútorüzletek a konyhaszekrényekkel, melyeket mindenképpen érdemes megfontolnod, ha új konyhát tervezel! 

KÜLÖNLEGES CSILLÁROK

A konyhai függesztékek és csillárok általában kicsi és semmi extra lámpák, melyek csak és kizárólag praktikai, kényelmi funkciót töltenek be. Mostanában azonban egyre nagyobb lett az igény arra, hogy a konyhai lámpák is extrák, feltűnőek és különlegesek legyenek, pont úgy, mintha csak a nappaliba vagy más közös helyiségbe raknánk őket. Egy nagy és vidám lámpával ugyanis sokkal hívogatóbb és barátságosabb lesz a konyhád, végső soron pedig az a cél, hogy a lakásod minden pontján jól érezd magad, de csak a nappalidban és a hálódban! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves