Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÚJDONSÁGOK

2023 csempe trend: Szemek, hullámzó formák és textúrák

2023. április 11.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés Dekoráció csempe dekor 2023-as trendek konyhacsempe
2023 csempe trend: Szemek, hullámzó formák és textúrák
© Instagram / JPDEMEYER&CO

Vigyél egy kis drámát a fürdődbe a legújabb csempékkel!


Egyértelműen 2023 a színek, formák éve, ami a lakberendezésben és ez az idei újonc csempék választékán is látszik! Merész vonalak, tapintható élmény és egyedi motívumok dobják fel a konyha vagy fürdőszoba falunk idén.

1. Tapintható luxus

Tokujin Yoshioka japán tervező a Mutina „Phenomenon” kollekciójában a csempék új világát nyitja meg.  Az apró részleteknek köszönhetően, mint amik a kaptár hatszögére vagy hópelyhekre emlékeztetnek, és krétás, fényes felületek játékával egészen új élményt adnak ezek a csempék.

2. Rettenthetetlen szemek

A szemmotívumok, amelyekkel Jean-Philippe Demeyer utazásai során találkozott, inspirálták a tervező Balineummal való együttműködését.  A „Fearless Eye” csempekollekció – utalás a szemre, mint a gonosz ellen védő szimbólumra – 15 mintát tartalmaz, amelyeket a Balineum kézművesei díszítettek.

3. Mestermunka

A kőfaragás mesterségéről elnevezett Clé Tiles „Lapidary” kollekciója szobrászati ​​formákból, simára vágott oválisokból és mozaikokból áll.  A vörös travertin „Cabochon” tökéletesen kiemel és fókuszpontba helyez egy falat, a csempe elegáns ívei pedig visszafogott és maximalista belső terekben egyaránt jól alkalmazhatók.

4. Hullámzó hangulat

A tartósságukért és porszerű matt felületükért díjazott, viszafestett csempék általában éles, geometrikus mintákkal rendelkeznek, de a Maitland & Poate „Lovely” kollekciója folyékony, kifejező dizájnjával új utat tör ebben a műfajban.  Némelyiknek ombre hatása van, míg más darabok úgy kavarognak a falakon és a padlón, mint a selyem hullámai.

5. Minta ritmus

A Zellige burkolólapok az egyenletes felhelyezésükről ismertek, hogy ne legyen látható a fugázóanyag, ami kiváló, megszakítás nélküli színmosást eredményez.  Most az Otto Tiles kézműves csempestúdió geometrikus minták sorozatával modern színt ad a tipikusan rusztikus terméknek.  A „mintás Zellige” termékcsalád Bauhaus-stílusú körei, háromszögei és félholdformái olyan összetettek, hogy csak kevés mesterember elég képzett a szemet gyönyörködtető minták kialakításához.

6. Finom ívek

A hagyományosan robusztus és rusztikus terrakotta új érzéki arcát mutatja meg Cristina Celestino olasz tervező kezében.  A Fornace Brioni „Scenografica” kollekciójához megalkotta az „Illusion”-t – egy lágyan ívelt, bársonyos felületű csempét, amely lenyűgöző szobrászati ​​geometriával rendelkezik. A csempék készítéséhez használt agyag az észak-olaszországi Pó folyó völgyéből származik. 

7. Márvány újragondolva

Néha a klasszikusok igazán modernnek hatnak! A Mandarin Stone monokróm „Violetta” márványlapjai drámai módon beburkolják a fürdőszobát, merész hatást keltve finom mélylila, zöld és barna erezetükkel, dimenziót és melegséget kölcsönözve a fekete-fehér klasszikus kőnek.

8. Pop-up fal!

Ezek a feltűnő átlós vonalas és pop-art palettával rendelkező, viaszfestett cementlapok sokféle elrendezésben elhelyezhetők, így szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a falon vagy a padlón.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves