Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KITCHEN REFRESH

10 dolog, amivel modernizálhatod a konyhát a lakberendezők szerint

2024. január 06.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés konyhacsempe konyhapadló konyha felújítás konyhaszekrény festés konyhacsempe festés
10 dolog, amivel modernizálhatod a konyhát a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Nem kell lecserélni az egész konyhát, csak néhány dolgot!


A konyha a bútoraival és burkolataival az egyik legnagyobb befektetés egy otthonban. Érthető, ha a dizájnja felett el is járt az idő, fáj a szívünk az egészet kicserélni valami modernebbre. A jó hír, hogy a lakberendezők szerint sem kell feltétlenül. Ez az a 10 módszer, amit javasolnak helyette!

1. Szekrények új ruhában

A konyhaszekrények a legnagyobb felületet adják a konyhában vizuálisan, ezért, ha kiszerettünk az aktuális színéből, de a felosztásával és tárolási kapacitásával elégedettek vagyunk, egy jó minőségű faszekrényt érdemes átfesteni valamilyen időtlen, elegáns színre. Persze nem szabad megfeledkezni a megfelelő csiszolásról, alapozásról. Ha a festés nem opció, a frontok cseréje megoldást jelenthet.

2. Hátfal WOW

A hátfal szintén meghatározza egy konyha hangulatát. Választhatjuk a csempefestést, de a teljes cserét is a manapság népszerű falipanelekre vagy zellige csempékre.

3. On the floor

A konyhapadló van a legnagyobb igénybevételnek kitéve az évek alatt, így, ha az kopott, töredezett, megérett a cserére. Ha azonban nem vállalnánk ezt a beruházást, egy futószőnyeg egyszerű módja annak, hogy frissességet vigyünk a konyhába.

4. Puhíts!

Nem csak egy szőnyeggel, de egy római rolóval a konyhaablakon vagy egy textil burás asztali lámpával is plusz melegséget, stílust lehet vinni a térbe.

5. Falszín reboot

Ugyan nem hoz olyan drámai változást, mint a konyhaszekrény színének változtatása, a konyhafalak átfestése mindenképpen átgondolandó. Főleg, ha olyan színt választottál korábban, ami ronthatja a hangulatod vagy kiment a divatból.

6. Munkalap csere

A konyhai munkalap cseréje biztosan visszahozza a konyha régi fényét. Ha szeretnénk egy kis melegséget vinni a térbe, válasszunk fa munkalapot, ha drámaibb hatásra vágyunk, sötét színűt, ha pedig kortalan eleganciára, valamilyen kő lesz a legjobb döntés.

7. Konyhai gépek frissítése

A sütő, a főzőlap, de a mikróhullámú sütő is öregszik, nem csak esztétikailag, de funkciójában is. Új konyhai berendezésekkel egész biztosan lehet modernizálni a konyhát, de ha erre nincs szükség, szekrénylapokkal el lehet takarni a kevésbé esztétikus darabokat.

8. Új lámpák

Lehet akármennyire szép egy konyha dizájnja, ha nincs megfelelően megvilágítva, oda a tökéletes összhatás! Már a mennyezeti lámpák cseréjével drámai változást lehet elérni, csak arra kell figyelni, hogy a színhőmérseklete azonos legyen az otthon többi lámpájának színhőmérsékletével.

9. Fogós kérdés

Ha elhatároztuk, maradnak a konyhaszekrények, a festés mellett a fogantyúk egységes cseréjével is modernizálhatjuk őket. A végeredmény: mintha új konyhánk lenne!

10. Új székhely

Reggeliző sarkos, konyhaszigetes vagy étkezővel egybenyitott konyháknál, nem szabad alábecsülni a székek gyakorolta hatást. Egy nagy gonddal kiválasztott ülőhely, plusz réteget, színt, mintát vihet a konyhába, ami lehet pont kell, hogy minden a helyére kerüljön.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves