Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Konyhatrend

5 szín, ami 2024-ben nagyon elegánssá teheti a konyhát

2024. május 03.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lakberendezés konyha színek konyhabútor lakberendezési tipp
5 szín, ami 2024-ben nagyon elegánssá teheti a konyhát
© Shutterstock

A konyha színeinek kiválasztása az egyik legnehezebb lakberendezési feladat.


Otthonod egyik legfontosabb tere kétségtelenül a konyha, hiszen ez a családi élet fontos pillanatainak helyszíne, ahol általában mindenki sok időt tölt el.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen hangulatú maga a helyiség. A bútorok meghatározóak ebben, de praktikus szempontokat is figyelembe kell venni. Amiről azonban sokan megfeledkeznek, hogy a falak színe is lényeges befolyásoló tényező – ezen múlik az is, mennyire lesz nagystílű a lakás ezen része.

A lakberendezők szerint bizonyos árnyalatokkal idén nem lehet hibázni – lássuk, mit javasolnak!

A konyha ezektől a színektől lesz igazán elegáns

Szürke

Míg egy hálószobában egyáltalán nem szerencsés a használata, a konyhában annál inkább jól mutat a szürke szín, amelyet régóta nagyra értékelnek az eleganciája és a sokoldalúsága miatt.

A márvánnyal és krómozott felületekkel rendelkező konyhához kifejezetten illik, és nagy előnye, hogy az egészen lágy árnyalatoktól a sötétebb tónusokig sokféle lehetőséget kínál, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és stílusának megfelelő árnyalatot.

Zöld

Akár a falak, akár a bútorok képviselik ezt a színt, az biztos, hogy szeretni fogod, nem véletlenül vált az egyik legkeresettebb árnyalattá az elmúlt hónapokban.

Különösen fával kombinálva kelt tökéletes hatást. Árad belőle a frissesség, a béke és a harmónia, és sokan arról számolnak be, hogy még a természethez is közelebb érzik magukat, amikor a konyhájukban időznek.

Homokszín

Nagyon népszerű árnyalat, sokan választják ezt a semleges, ugyanakkor kellemes árnyalatot. Melegséget áraszt magából, ezért sokan úgy gondolják, ettől lesz a legotthonosabb a konyha.

A lakberendezők szerint azonban érdemes kontrasztossá tenni: a homokszínű fal mellé markáns árnyalatú bútorok illenek, a sötétszínű fal azonban remekül mutat a világos berendezéssel is.

Kék

A kék egy olyan szín, amely 2024-ben biztosan mindenkinek felkelti a figyelmét. Ez a friss és modern árnyalat nagyszerű választás azok számára, akik a konyhájukban a vitalitást és az energiát szeretnék érezni.

A világos égszínkéktől az erősebb tónusokig számos lehetőség rendelkezésre áll a konyha kialakításához, és hatalmas előnye, hogy remekül mutat sok más színnel kombinálva is.

Csokoládébarna

Ez a meleg árnyalat 2024-ben minden bizonnyal felfrissíti a konyhai trendeket, ugyanis kényelmet és eleganciát sugároz, miközben vendégmarasztaló légkört teremt. Sötét és világosabb árnyalatai is mutatósak.

Sokan azért köteleződnek el mellette, mert a csokoládé számos színhez remekül passzol, beleértve a bézst, a kéket és a zöldet is. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy egyedi és elegáns stílust hozhatsz létre a segítségével, amely valóban luxushatást kelt a konyhádban.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves