Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Otthonunk legfontosabb része

Ezekkel a trükkökkel minden kis hálószoba nagyobbnak tűnhet

2024. május 08.

3 perc olvasás

ELLE

lakberendezés hálószoba
Ezekkel a trükkökkel minden kis hálószoba nagyobbnak tűnhet
© Shutterstock

A hálószoba berendezésére fontos energiát fordítanunk. 


Egy kis hálószoba berendezése jelenthet némi kihívást a tervezés terén, azonban ezekkel a trükkökkel olyan teret alakíthatsz ki magadnak, amely egyszerre funkcionális és stílusos, de közben helyet biztosíthatsz az összes lényeges dolog tárolására anélkül, hogy zsúfoltnak vagy szűkösne éreznéd.

Világos, semleges színeket válassz

A világosabb tónusú dekoráció visszatükrözi a fényt, és segít, hogy a tér nagyobbnak tűnjön. Továbbá még hasznos lehet a falrészletezés az ágy mögött, mert nagyon elegáns, de közben a nagyobb tér illúzióját is kelti, aminek a kis hálószobák is hasznát veszik. A sötét színeket mindenképpen kerülni kell egy kis térben, ugyanis még jobban összenyomhatja az egyébként is apró szobát. 

Mark and Spencer

Gondold át a tárolás kérdését

Ez különösen akkor fontos, ha egy tetőtéri hálószobáról beszélünk, hiszen akkor nehéz lehet teljes méretű szekrényt vagy komódot elhelyezni. A kosaras, alacsony tároló padok használata jó alternatíva a hely kihasználására és a ruhák vagy más alapvető dolgok tárolására. Nem utolsó sorban pedig még jól is mutathat. Mutatjuk, hogyan: 

English Blinds

Az ágyra több megoldás is van

Egy multifunkcionális ágy beszerzésével sok helyet spórolhatsz meg. Lehet, hogy egy kicsit drágábbak, de az emeletes ágy ideális módja annak, hogy a legtöbbet hozd ki a hálószobából. Különösen gyermekek esetében lehet jó megoldás.  Az egyszemélyes ágy alatti íróasztallal és polcokkal több tárolóhelyet és helyet kínál nekik a házi feladat elvégzéséhez anélkül, hogy értékes padlóterületet használnának. Ha azonban két vagy három gyerek van egy szobában, akkor ez is jó megoldás lehet:

Szintén hasznos lehet egy olyan kanapé beszerzése, ami ággyá alakítható. Ha azt szeretnéd, hogy a hálód napközben pihenőhelyként is funkcionáljon, érdemes lehet befektetni egy kanapéágyra, amit kedvünkre alakíthatunk. Általában ezek az ágyak néhány praktikus tárolófiókkal is rendelkeznek, ahova az ágyneműtől kezdve bármit bepakolhatunk.

Az ablakról ne feledkezzünk meg

Ha úgy alakítod át a szobát, hogy az ágy az ablak előtt legyen, akkor a kis hálószobákban is könnyedén lehet maximalizálni az alapterületet. Természetesen ez csak akkor működik, ha az ablak annyira jó, hogy nem engedi be a túl hideget a téli hónapokban. Érdemesebb világos függönyt feltenni egy kis hálóba, különösen, ha az ágyat az ablak előtt helyezzük el. 

Furniture Village

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves