Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Bedroom design

4 színes szőnyeg, amivel jó hangulatú lesz a hálószobád

2024. május 07.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

SZŐNYEG padlószőnyegek hálószoba színek hálószoba berendezés hálószoba színek
4 színes szőnyeg, amivel jó hangulatú lesz a hálószobád
© Shutterstock

A megfelelő szőnyeg az egész hálószobád hangulatát meghatározza.


A hálószoba a lakás azon pontja, ahol valóban mindennek a pihenésedet és a nyugalmadat kell szolgálnia. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen színekkel rendezed be.

A falak színe meghatározó, de legalább ennyire fontos az is, hogy milyen színű a padló. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a hálószobába szükségesek a szőnyegek, amelyek otthonosabbá és melegebbé varázsolják a helyiséget, ráadásul gyakorlati hasznuk is van: elnyelik a léptek zaját, így a párok nem ébresztik fel egymást.

Nézd meg, hogy a lakberendezők milyen színeket javasolnak!

A legideálisabb szőnyegszínek a hálószobába

Neutrális színek

A semleges, természetes árnyalatok mindig nyugtatólag hatnak az idegekre. A letisztultság elegánssá teszi a helyiséget, és egy semleges színt bármilyen más árnyalattal is könnyen kombinálhatsz.

Mivel azonban ezek többnyire világos szőnyegek, azzal érdemes tisztában lenni, hogy a tisztításukra több időt kell szánni.

Bézs minták

Ha minden más berendezési tárgy visszafogott színeket képvisel, akár egy markánsabb, mintás szőnyeget is választhatsz.

Nem érdemes sűrű mintában gondolkodni, amely szemkápráztató lehet, de a nagyobb minták nagyon mutatósak lehetnek. A bézs árnyalatai kifejezetten jó döntésnek bizonyulnak.

Kék, csíkos szőnyeg

A mintás szőnyegek másik verziója a csíkos változat, amely időtlen, alapvetően meglehetősen semleges, és soha nem megy ki a divatból.

A kék különböző árnyalatai ideálisak lehetnek, hiszen kellemes, hűs hatást keltenek a hálószobádban.

Pasztellszínek

A pasztellszínek a hálószobába illenek igazán, hiszen nem túl tolakodóak, ugyanakkor stílusossá varázsolják a környezetedet.

A konkrét árnyalat rád van bízva, lehet zöld, rózsaszín, lila, kék vagy akár szürke is – ezt az ízlésed és bútordarabok színe határozza meg.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves