Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

A 4 legszebb lakberendezési szín, amitől mindig elegánsnak hat az otthonod

2024. április 01.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés bútor szín lakberendezők falfestés fali szín
A 4 legszebb lakberendezési szín, amitől mindig elegánsnak hat az otthonod
© Shutterstock

Nemcsak a szép környezettől és a bútorok megjelenésétől válhat elegánssá az otthonod: a szakértők szerint az is sokat nyom a latban, milyen lakberendezési színeket alkalmazol a lakásodban!


Az otthonod berendezése során nemcsak a megfelelő bútorok megtalálására és tökéletes dekorációs elemek felkutatására, hanem a legszebb lakberendezési színek kiválasztására is érdemes ügyelned. A lakberendezők szerint ugyanis befolyásolhatja a közérzetünket és az otthonunk barátságos hangulatát az, hogy milyen színnel vesszük körbe magunkat. A szakértők most összegyűjtötték azokat az árnyalatokat, melyek szerintük minden esetben eleganciát és finomságot sugároznak – érdemes tehát az alábbi színeket alkalmaznod a lakásod berendezése során!  

A következő lakberendezési színekkel érdemes berendezned az otthonodat a szakértők szerint! 

1. FINOM FÖLDSZÍNEK

A homokszínek, a finom barnák, és a földes neutrál árnyalatok mindig nyerő kombinációnak számítanak, ha lakberendezésről van szó – többek között ezért is alkalmazzák olyan sokan az otthonuk berendezése során. A természetes színtónusok tökéletesen illenek egymáshoz, kombinálva harmóniát és nyugalmat sugároznak; ezt az egyseget pedig még az sem töri meg, ha egy-egy rikítóbb színű vázát, kiegészítőt vagy más dekorelemet helyezel az adott helyiségbe.

2. ZÖLD MELLÉKSZÍNEK

A lakberendezők szerint van egy szabály, amit mindig érdemes alkalmazni akkor, ha egy szín túlságosan is sokat szerepel egy adott helyiségben. Ez a szabály nem más, mint a zöldes mellékszínek bevonása! A zöld egy kis életet és színt csempész a már-már unalmasnak ható, monokróm terekbe, ezért sok szakértő felborítja a 100%-ig egynemű terek színskáláját és 30%-os arányban világos, fakó vagy esetleg egy másféle zöld árnyalattal kombinálja azt. Az eredmény elképesztően elegáns és finom lesz, ezért neked is érdemes fontolóra venni, mielőtt bézsbe borítanád az egész lakást.

3. SZÜRKés-barnás PÁROSÍTÁSOK

A szürke évtizedeken át az egyik legnépszerűbb lakberendezési színnek számított: mostanában azonban már nem a világos árnyalatok, sokkal inkább az izgalmasabb, sötétebb terek hódítanak. A hideg árnyalatú szürkét épp ezért, sokan melegbarnával dobják fel: a maszkulin színkombináció pedig tökéletesen mutat a minimalista stílusú otthonokba; ahol a bútorok egészen nyugodtan maradhatnak a földszínek skáláján belül. 

4. lila-bordó tónusok

Ha van egy olyan karakteres szín, ami minden teret elegánssá tesz, az nagy valószínűséggel a bordó lesz. Meleg tónusa hívogató hatással bír, erős színe viszont izgalmassá, érdekessé teszi a legunalmasabb tereket is. A bordóhoz remekül illik a sötétlila is, ez a két szín pedig olyan könnyen és harmonikus hatást tud eredményezni, ami a lakberendezők szerint soha nem fog kimenni a divatból. Bár ez a két szín a különlegessége miatt nem számít a legnépszerűbb lakberendezési színnek, a szakértők szerint érdemes neki adni egy esélyt. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves