Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TELEVÍZIÓ

Így helyezd el a TV-t, hogy az ne zavarjon be a szoba összképébe

2022. július 14.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka
nappali design otthon tv televízió tv állvány
Így helyezd el a TV-t, hogy az ne zavarjon be a szoba összképébe
© Shutterstock


A TV a legkevésbé dekoratív eleme az otthonunknak, mégis szükségünk van rá, hogy szem előtt legyen. Íme néhány megoldás, hogy a nagy fekete téglalap ne vonja el a figyelmet a nappalink stílusáról.


A televízió elhelyezése a nappaliban egyáltalán nem egyszerű feladat, ám ennek is vannak stílusos megoldásai. 

Rejtsd el a vezetékeket!

Egy dekoratívan megtervezett falipanelnek látszó szekrény, szép keretet ad a TV-nek, a zavaró vezetékeket azonban diszkréten elrejti. Ráadásul zárható tároló is egyben.

Polcos elembe süllyesztve

Szó szerint elvehetjük a TV látványának élét, ha kicsit besüllyesztjük egy dekoratív, polcos szekrényfalba. Így egy nagyobb kompozíció része lesz, kevésbé hívja fel magára a figyelmet.


Erősíts rá!

Egy fekete téglalap nagyon magára vonja a figyelmet, de kettő már a tervezettség hatását kelti. A sötét falban, a kandallóval összepárosított TV, kiegyensúlyozottságot sugall.


Mintha csak egy kép lenne

Dekoratív képek közé helyezve, szinte elsikkad a TV kerete. Ennél a megoldásnál, kell a jó arányérzék, hogy a képek mérete kellőképpen ellensúlyozza a TV-jét.

Ünnepeld meg!

Ebben a modern farmházban a TV nem elrejtve, sokkal inkább kiemelve lett egy árnyalatában, tökéletesen a szobához illeszkedő, fa betétes háttérrel.

Sarokba állítva

Ha nem akarod, hogy a TV-d ellopja a showt, nem kell a nappalid fókuszpontjába helyezned! Ebben az angol otthonban egy egyedi, sarokelemen kapott helyet a TV.


Állványon vagy mégsem?

A TV-állvány egy kézenfekvő megoldás, de csavarhatunk rajta, ha a TV gyakorlatilag fölötte lebeg. Így kijelöli a TV helyét, mégis szabad marad az állvány teljes felülete.

Tükröződő TV

Ha nem akarod, hogy a TV fekete színe tönkre vágja az egyébként nagyon világos nappalid, egy tükröződő felületű TV ideális megoldás lehet neked.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves