Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Pozitív energiák

Így rendezd be az ebédlődet a Feng Shui szabályai szerint

2024. június 14.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés ebédlő Feng Shui
Így rendezd be az ebédlődet a Feng Shui szabályai szerint
© Shutterstock

A Feng Shui szabályait az ebédlőben is érdemes alkalmazni. 


A Feng Shui kínai filozófiájának célja, hogy egyensúlyt teremtsen az otthonunkban, és ezáltal az egész életünkben. Habár a hálószoba, a nappali és a konyha nagyon fontos terek, de az ebédlőről sem feledkezhetünk meg, ha a pozitív energiák áramlását szeretnénk. 

Különleges szoba

Az ebédlő az a tér, ahol a család összegyűl, hogy együtt egyenek. Az itt töltött idő arról szól, hogy kapcsolatot teremtsünk a szeretteinkkel és beszélgessünk egy jót. Fontos kiemelni, hogy a legnagyobb ünnepek, mint például a karácsony is kiemelkedő szerepet kapnak az ebédlőben minden évben. Azt pedig jó tudni, hogy a Feng Shui szerint az ebédlő a barátságokat is jelképezi. Mutatjuk, melyik az a 3 szabály, amelyeket érdemes betartani. 

  • Ha az étkezőasztalt más célra is használod te vagy a családod, akkor az étkezések idejére mindenképpen takarítsátok le.
  • Használd az étkezőasztalt rendszeresen étkezésre, hogy több barátságot vonzz be az életedbe.
  • A friss virágok elengedhetetlenek ebben a helyiségben, hogy energiát hívjunk és oldjuk az életünkben másokhoz fűződő kapcsolatainkat.
Shutterstock

Az előszoba fontossága

Sok esetben az ebédlő az előszobából érhető el, ezért fontos elárulnunk azt, hogy mivel dobhatod még fel az otthonodat. Az lakásod bejáratát a "qi szájának" nevezik. Ez azt jelenti, hogy a bejárati ajtó a kapu, amelyen keresztül a qi, vagyis az életerő energiája belép az otthonodba és az életedbe. Ez az egyik legfontosabb terület, amelyet a Feng Shui szempontjából meg kell vizsgálni. 

  • Győződj meg róla, hogy a bejárat világos megvilágítású.
  • Tarts rendet ezen a területen is.
  • Győzödj meg arról, hogy a csengő megfelelően működik.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves