Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

Így rendezd be az erkélyedet a Feng Shui szabályai szerint

2024. június 12.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés lakberendezési trendek erkély lakberendezési tipp Feng Shui
Így rendezd be az erkélyedet a Feng Shui szabályai szerint
© Shutterstock

A Feng Shui szabályai alapján berendezett erkélyen sokkal pihentetőbb lesz minden. 


Manapság is sokan ragaszkodnak a Feng Shui szabályaihoz, ha lakberendezésről van szó. A szakértők mindig elmondják, hogy a megfelelően elhelyezett bútorok, kiegészítők sokkal nyugalmasabbá tehetik a tereket, így valóban értékes lesz az otthon töltött időt. 

A Feng Shui az erkélyt is nyugalmasabbá teszi

A Feng Shui lényege, hogy a bútorok, egyéb dekorációs tárgyak olyan módon helyezkedjenek el, hogy azok a legjobb energiákat hozzák a helyiségbe. Éppen ezért érdemes pár dolgot figyelembe venni, amikor mondjuk berendezed az erkélyt. 

Megfelelő tárgyak

A különféle tárgyakkal nagyon könnyen nyugalmat tudsz teremteni. Helyezz el például növényeket, melyekkel kapcsolódhatsz a természettel. Bizonyos állatszobrokkal ezt erősítheted. Ám van egy dolog, ami a szakértők szerint tilos, ez pedig nem más, mint a tükör. 

Függönyök 

A függönyök remekül feldobhatják az erkélyt, védenek a direkt napsütésről, ám a Feng Shui szerint ettől sokkal többre is képesek. Egyesek úgy tartják, elűzik a rossz szellemeket, illetve megakadályozzák azok átjutását. Ez még egy plusz indok, amiért érdemes őket elhelyezni az erkélyen. 

Szellőztetés 

A szellőzés nagyon fontos egy lakás szempontjából is, és erre az erkélyek esetén is figyelni kell. A lakberendezők szerint nem szabad a falakat teljesen elfeledni. Éppen ezért az erkélyre ne kerüljön olyan bútor, ami ezt előidézné. Nem jó, ha az erkélyt túlságosan bezárod, így nem tud szellőzni, ami az energiákat is rontja. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves