Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Dekor

3 dolog, ami blokkolja az otthonod pozitív energiáit

2024. június 01.

3 perc olvasás

ELLE

lakberendezés otthon Dekoráció energia pozitív energia
3 dolog, ami blokkolja az otthonod pozitív energiáit
© Freepik

Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni az otthonodban. 


Gondoltál már arra, hogy az otthonodban található dolgot aktívan befolyásolják a jóléted és a boldogságod? Ha te is szeretnéd megváltoztatni az energiaáramlást odahaza és pozitív energiákkal töltenéd meg az otthonod, akkor érdemes lehet megfogadnod néhány Feng Shui tippet. Összeállításunkban most megmutatjuk, mi az a 3 dolog, ami garantáltan blokkolja az otthonod energiáit, a Feng Shui szerint pedig mennikük kell. 

Rendetlenség az előszobában 

Cipők, kabátok, hátizsákok. Biztos neked is ismerősek ezek az előszobából. A lakásnak ez az a pontja, ahol hajlamosak lehetünk felhalmozni a dolgokat, viszont a Feng Shui szerint ez súlyos hiba. Ha jó vibeot szeretnél az otthonodban, akkor törekedj arra, hogy a bejárati ajtó környéke, az előszoba átlátható, rendezett és tiszta legyen. A bejárat az otthonodba vezető nyílás, ha különböző akadályokba ütközöl a bejutás során, az mind fizikai, mind átvitt értelemben korlátozza belépési lehetőségeket. Mindez pedig azt is jelenti, hogy a jó energiák már rögtön az ajtóban megragadnak és nem tudnak majd tovább menni. 

Sérült tárgyak 

Igen, tudjuk, hogy vannak olyan dekorációs elemek, amiknek szentimentáis értékük lehet, viszont a törött cuccokat egyszerűen értelmetlen tárolni. Sőt, a Feng Shui  szerint a sérült tárgyak egyenesen rossz energiákat közvetítenek, ráadásul az elmélet szerint megragasztani sem jó ötlet bármit is, ugyanis, ami egyszer eltörött, azt képtelenség tökéletesen megjavítani. Szóval itt az ideje, hogy búcsút vegyél azoktól a dolgoktól, amiknek a sérülése tényleg mentethetlen, a helyét pedig váltsa fel valami olyasmi, ami új élettel tölti meg a teret. 

Nem mindegy, milyen képek 

A lakást a legtöbben szeretik szép képekkel kidekorálni, azonban a Feng Shui azt mondja, egyáltalán nem mindegy, milyen fotókat választaszt. A nyomasztó műalkotások, háborúk vagy viharok ábrázolása például kerülendő, mert az ilyen típusú dekorok csak negatív energiát generálnak. Ám ez még nem minden: egy vízesést ábrázoló kép például csodás lehet, viszont a Feng Shui azt mondja, hogy nem a hálóban. Ezekt a fotókat nem szabad az ágy fölé akasztani, mert szorongást válthatnak ki, de hatására akár túlterheltnek is érezheted magad. Ha mindenképpen ragaszkodsz a vízeséshez, akkor kerüljön inkább a folyosóra vagy a nappali egy olyan pontjára, ahol nem a kanapé fölött lóg. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves