Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fürdőszoba

A Feng Shui szabályai szerint ezek a legjobb falszínek a fürdőszobába

2024. június 07.

2 perc olvasás

ELLE

fürdőszoba színek Feng Shui
A Feng Shui szabályai szerint ezek a legjobb falszínek a fürdőszobába
© Freepik

A színeknek hatalmas erejük van, legalábbis a Feng Shui szerint. 


Amikor a Feng Shui-it az ókori Kínában kifejlesztették, a fürdőszobák még nem voltak a leghigiénikusabb vagy legkellemesebb területek. Mostanra azonban már, a modern világ részeként a fürdőszobai enteriőr is hatalmas szerepet kap. A lakberendezés során éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a színek kiválasztására is, most pedig megmutatjuk a Feng Shui szerint, mely színek a legoptimálisabban a fürdőben. 

Fehér 

Bár lehet, hogy ez nem mindenki számára a legjobb szín, mégis a fürdőszobában talán az egyik legjobb választás. A fehér a tisztaságot képviseli, a fürdőszobában pedig funkciójából adódan a cél, a test megtisztítása. A fehér mindenképpen pozitív energiát áraszt, ezáltal segít a yin áramlásában. 

Kék

Mivel a fürdőszobák alapvetően kapcsolódnak a víz elemhez, érdemes lehet a falakat világoskékre festeni. A kék a bőséget és az óceánok mozgását testesíti meg, ezáltal tökéletes választás lehet a fürdőben. A kék energiájának tompításához egyébként hasznos bézs vagy fehér kiegészítőkkel feldobni a teret. A világoskék amúgy a családi kapcsolatokat és a jó egészséget is szimbolizálja, szóval ebből a szempontból is remek alternatíva a vízes helyiségben. 

Zöld 

A zöld szín a gyógyítással és a relaxációval rezonál, végső soron pedig a fürdőben ellazulni szeretnénk. A nyugalom megteremtése érdekében válassz mély és tompa zöld árnyalatokat, kiegészítők terén pedig dobd fel a teret néhány fonott kosárral. Ezekkel a trükökkel a fürdőszobád olyan lesz, mint egy igazi spa, az élmény pedig garantált. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves