Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

2023 legmenőbb bútortrendje: a magasfényű garnitúrák

2023. április 19.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

bútorok lakberendezés lakberendezési trendek bútor magasfényű high shine
2023 legmenőbb bútortrendje: a magasfényű garnitúrák
© Instagram/@luxurylivinggroup

Az idei bútortrendek gyökeres változáson estek át: komódok, szekrények, dohányzóasztalok és ülőgarnitúrák hirdetik a legújabb lakberendezési divatot, a magasfényű garnitúrákat! 


Úgy néz ki, hogy a lakberendezésben is lejárt a fakított, matt színek ideje és új bútortrend köszöntött be! A legmenőbb bútorboltokban és az interior design trendek között már a magasfényű garnitúrák a legkeresettebb bútordarabok, melyeket ma már a szivárvány minden színében, fehérben, kékben, barnában vagy akár pirosban is lehet kapni.

a magasfényű garnitúrák hihetetlenül népszerűek az idei évben

Magasfényű garnitúrák az elmúlt években főleg csak konyhabútorokként és a tévéállványokként voltak népszerűek, az idei évben azonban egyre több kis alakú bútort (komódokat, éjjeli szekrényeket, dohányzóasztalokat) és a nagyobb ülőalkalmatosságokat is lehet ebben fényes felületben találni a bútorboltokban. Ráadásul nem is a már-már teljesen megszokott, bézses-szürkés árnyalatokban, hanem igazán vad és rikító színekben!

rikító, feltűnő színekben a legnépszerűbbek a magasfényű bútorok

A lakberendezők szerint ennek az az oka, hogy az emberek előbb-utóbb unalmat vélnek felfedezni a teljesen minimalista és „minden fehér” trendben, ahogyan a fakó, matt színű bútorok megjelenése is kopottassá, elavulttá kezd válni, ha minden egyes nap látjuk őket.

A fényes bútorok viszont egyediséget, merészséges és egy kis extrát csempésznek az otthonainkba, főleg, ha egy erőteljes színnel kombináljuk azt.

Nem kell, hogy minden egyes bútorunk magasfényű legyen, hiszen ez egy nagyon kényes felület, egy ujjlenyomat is könnyen meglátszik rajta. Egy képkeret, egy dohányzóasztal vagy akár egy kis dizájnszék formájában azonban extrává teszik a lakást. Teljesen feldobják az otthonunkat!

– mondja Sebastien Bergne bútorkészítő, aki a saját boltjában is egyre több magasfényű garnitúrát árul. Javaslata szerint csak apránként alkalmazzunk ezt a trendet, ne költsünk milliókat egy-egy ülőgarnitúrára addig, amíg teljesen biztosan nem leszünk benne, hogy tartósan is szeretni fogjuk ezt a trendet. Addig kisebb-nagyobb dekorációs tárgyak (pl. vázák, képkeretek) formájában ajánlott becsempészni a magasfényű bútorokat a házba.

 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves