Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 bútor, amit a lakberendezők soha nem vennének meg a saját otthonaikba

2023. június 13.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

bútorok lakberendezés bútor lakberendező berendezés interior
4 bútor, amit a lakberendezők soha nem vennének meg a saját otthonaikba
© Shutterstock

Egy lakberendező a közösségi médiás felületén osztotta meg, melyek azok a bútorok, amiket soha, semmi esetre sem vásárolna meg az otthonába! 


Az otthonunkban található bútorok praktikuma legalább olyan fontos, mint a megjelenése – legalábbis Loren Kreiss, a világhírű Kreiss Design lakberendezője állítása alapján, aki összegyűjtötte, majd sorrendbe vette azokat a bútorokat, amiknek szerinte semmi keresnivalója a lakásunkban. A bútorok között vannak olyanok, amik kinézetükben lógnak ki a sorból, felborítva ezzel az egységes lakás összképét, mások pedig praktikumukban, kényelmességükben nem felelnek meg a mindennapos használati célra, amitól óva int a szakértő.

Következzenek most azok a bútorok, amiknek a lakberendező szerint semmi keresnivalója az otthonunkban!

1. masszázsfotelek

Rendkívül kényelmesek, de a lakberendező szerint annál csúnyábban néznek ki: hiába van rajtuk tökéletes felületű, maga minőségű bőrhuzat, akkor is rengeteg teret vesznek el a helyiségekből, amiket sehogyan sem ellensúlyozni. A szakértő szerint a masszázsfotelek otrombán néznek ki, óriási méretüknél fogva felhívják magukra a figyelmet és minden elegáns, rendszerezett térből ki fognak lógni.

2. fényes, műbőr ülőgarnitúrák

Annak ellenére, hogy lakberendező szerint a magasfényű ülőgarnitúrák 2023 legmenőbb bútortrendjei, nem éri meg pénzt áldozni rájuk. A szakértő azzal indokolta a döntését, hogy a műbőr hamar kidőrzsölődhet, kiszakadhat és ápolásra szorulhat, a kellemetlen illatáról nem is beszélve, ezért mindenképpen a bőr vagy a természetes, szőtt textiliákkat javasolja, amik ellenállnak az idő múlásának.

3. alacsony magasságú kanapék

Hiába néznek ki jól, egyáltalán nem kényelmesek és kész rémálom rajtuk a tévézés! A lakberendező állítja, hogy a kinézet mellett legalább olyan fontos a komfort és a praktika is, ezért semmiképpen se ruházzunk be olyan kanapéba (vagy bármilyen más ülőalkalmatosságba), ami dizájnos és modern, de egyáltalán nem kényelmes. Amellett, hogy keveset fogjuk használni, a kényelmetlenségük még a gerincünket  is megfájdíthatják!

4. régi, fából készült bútorok

Manapság már potom pénzekért hozzá lehet jutni a felújításra szoruló, ódivató fa bútorokhoz, ám a lakberendező óva int a megvásárlásuktól.

Felújításra fognak szorulni, ami sokba fog kerülni, a ráköltött összegből pedig egy vadiúj, kiváló minőségű étkezőt is lehet már vásárolni

– mondja Loren Kreiss lakberendező, aki épp ezért csak azoknak ajánlja a használt és régi, fa bútorok vásárlását, akik ezzel foglalkoznak és nem kell miattuk új szerszámokat, felszerelést beszerezniük. Mindezek mellett hangsúlyozza, hogy a fa anyagból készült bútorokat évente kell ápolni, különben elrohadhatnak és bogarak költözhetnek belé, ezért ő semmiképpen nem vásárolna egy régi, fa bútort sem az otthonába.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves