Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BRIDGERTON

Itt forgatják a Bridgerton részeit: lenyűgöző helyszínek, amelyeket bárki meglátogathat

2024. május 31.

6 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

bridgerton Bridgerton forgatási helyszínek Bridgerton 3. évada
Itt forgatják a Bridgerton részeit: lenyűgöző helyszínek, amelyeket bárki meglátogathat
© Instagram / Bridgerton Netflix

Ezeken a varázslatos helyeken forog a Bridgerton sorozat.


A Bridgerton 3. évada május 16-án újra átvette a hatalmat a szabadidőnk felett, ami nem csoda, mert a Julia Quinn regényei alapján megalkotott Bridgerton-univerzum mindenkit magába szippant. A Londonban, a régens korszakban játszódó romantikus dráma lenyűgöző ruhakölteményeihez és fülledt szexjeleneteihez, létező épületek adnak méltó helyszínt. Íme a lenyűgöző György korabeli villák, gyönyörű kúriák, aranyozott dísztermek és terebélyes parkok lelőhelyei az Egyesült Királyságban.

1. Blenheim Palota - Sarolta királyné rezidenciája

A Sir John Vanbrugh építész által tervezett Blenheim-palota, Anglia egyik legnagyobb palotája és a barokk építészet legszebb alkotása pazar belső terekkel és kiterjedt parkosított kertekkel. A ház Sir Winston Churchill, a neves brit miniszterelnök szülőhelye is volt egyúttal, ami miatt többek között a Blenheim-palotát 1987-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Az extravagáns barokk birtok a Bridgerton spin-offban, a Sarolta királynéban szerepelt először, mint Buckingham Ház (később a Buckingham-palota), de látható volt még a Harry Potterben, Indiana Jonesban, James Bondban, és a Mission Impossible-filmekben is.


2. Grimsthorpe Kastély - Lord Hawkins rezidenciája

A Grimsthorpe Kastély egy csodás vidéki otthon az angliai Lincolnshire-ben. Az épület eredetileg egy kis kastély volt, amelyet Gilbert de Gant, Lincoln grófja építtetett a 13. század elején. Később kibővítették az építményt, amikor a család megkapta az Ancaster és Kesteven hercegi címeket. Az építész, Sir John Vanbrugh impozáns barokk homlokzatot adott az új kastélynak. A Bridgerton világban a Grimsthorpe kastély Lord Hawkins otthonaként szerepel a 3. évadban, aki egy különc feltaláló és ő adja az innovációk tematikájú bált.

3. Kingston Bagpuize Ház - Mondrich rezidencia

A Kingston Bagpuize-ház története Hódító Vilmos idejére, a 11. századra nyúlik vissza. A kastély konzolos lépcsőjével és angol kertjével számtalan átalakításon esett át, de mindig megőrizte alapvető szerkezetét. Először a De Bachepuis család lakott benne, majd Lady Grant és Tweedsmuir kezébe került, akik ma is ott élnek. A ház külseje és belseje a Bridgerton 3. évadában Alice és William Mondrich családi otthonaként jelenik meg.

4. Ranger’s House - a Bridgerton család londoni rezidenciája

Ez a dél-londoni kastély a Bridgerton sorozat főszereplőjének számít, hiszen a Bridgerton családi rezidencia ikonikus homlokzataként szolgál. Míg a Ranger's House-t Bridgertonban kozmopolita londoni otthonként ábrázolják, a György korabeli villa a város nyüzsgésétől távol, a Greenwich Park szélén épült 1723-ban. Augusta hercegnő, III. György király testvérének otthona is volt, ma pedig a Wernher-gyűjtemény található meg benne.

5. Halton Ház - a Bridgerton ház belseje

Amíg a Bridgerton-ház külsejét Londonban rögzítették, addig a belső jeleneteket, a Halton Házban, egy francia stílusú vidéki otthonban, Chiltern Hillsben. A kastélyt Alfred de Rothschild számára építették 1880 és 1883 között, a család jellegzetes francia ihletésű stílusában, majd 1918-ban adták el a Királyi Légierőnek (RAF). A ház jelenleg a Halton RAF főtiszti lakhelyeként működik. A Bridgerton részeiben a Halton Ház egyik szobáját, Daphne öltözőjeként, egy másikat a 2. évadban a Sharma család szállásául alakították át az Aubrey Hallban, valamint egy harmadikat Anthony szobájának. De természetesen ennek a bájos kastélynak nem ez az első debütálása a képernyőn. A királynőben, A király beszédében, a Szörnyellában, a Downton Abbey-ben és A koronában is szerepelt.

6. St. James templom - ahol Edwina és Anthony majdnem összeházasodott

Ezt az anglikán templomot, amelyet dús virágdísszítéssel öltöztöttek ünneplőbe Anthony és Edwina meghiúsult esküvőjére a 2. évadban, Anglia történelmileg legjelentősebb építésze, Christopher Wren tervezte 1672-ben. A templom különlegessége az oltár mögötti faragvány, amelyet Grinling Gibbons készített, akinek munkája ma a Kensington-palotát is díszíti.

7. Wilton Ház - Sarolta királyné trónterme

A Salisburyhez közel fekvő Wilton Ház ugyanolyan sztár a show-ban, mint bármelyik karakter. Pazar belső tereit minden évadban használják valamilyen jelenethez, a legemlékezetesebb megjelenése talán, a Clyvedon kastélyként, Hasting hercegének otthonaként. De Sarolta királyné hálószobájában, szalonjában és kertjében látható jelenetekben, és az első bálozók bemutatására szolgáló trónteremben is láthatjuk a mesés történelmi helyszínt.


8. Wortham Park - Aubry Hall, a Bridgerton család vidéki rezidenciája

A hatalmas hertfordshire-i birtok szívében található Wrotham Park a Bridgerton 2. évadának egyik legkiemelkedőbb helyszíne, ami Aubrey Hall-ként, a Bridgerton család vidéki otthonaként szolgált a 2. évadban. Az Isaac Ware által tervezett 1754-es kastélynak több tulajdonosa is volt, amelyek közül az egyik John Byng admirális leszármazottai továbbra is birtokolják az ingatlant.

9. Woburn Walk, Bloomsbury

A Woburn Walk egy sétálóutca a londoni Bloomsburyben, amelyet Thomas Cubitt építész tervezett 1822-ben, és ez volt az egyik első példa a régens korszak bevásárlóutcáira. A neve a Woburn Abbey-re utal amely Bedford hercegek fő vidéki székhelye volt. A Bridgerton évadokban itt található Madame Genevieve Delacroix divatszalonja is.

10. Reform Club - Az úriemberek klubháza, ahol Anthony Bridgerton és Simon Basset találkoznak

A Reform Club 1836-ban, a Liberális Párt nem hivatalos bázisaként épült Londonban. A politikatörténetben betöltött lenyűgöző szerepén túl az épület már önmagában is építészeti jelentőséggel bír. Az épület tervezője Sir Charles Barry volt, akinek a költségvetési korlátok miatt olyan dekoratív felületeket kellett beépíteni, amelyek a drágább anyagokat utánozták. Ezért a belső terek kevésbé márványból, inkább gipszből készültek, mégis fényűzőek lettek. A Reform Club a Bridgerton sorozatban forgatási helyszíne volt annak az úri klubnak, ahol Simon Basset (más néven Hastings hercege) és Anthony Bridgerton először találkoznak az első évadban.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves