Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Trükkök

5 Feng Shui trükk, ami szerencsével és gazdagsággal tölti meg az otthonod

2024. június 21.

3 perc olvasás

ELLE

otthon Dekoráció tippek szerencse Feng Shui gazdaság
5 Feng Shui trükk, ami szerencsével és gazdagsággal tölti meg az otthonod
© Freepik

A Feng Shui szakértő elmagyarázta, mi a fő elv a harmónia fenntartásában. 


Priya Sher, Feng Shui szakértő szerint az otthonokban az egyensúly megteremtése lenne a fő cél. Ahhoz, hogy a lakásod, házad harmonikus és békés legyen, mindössze néhány apró változtatás szükséges. Összeállításunkban most megmutatjuk azt az 5 trükköt, ami garantáltan szerencsével és gazdagsággal tölti meg az otthonod. 

A bejárati ajtó kérdése 

A bejárati ajtó a gazdagságot jelképezi, éppen ezért mindenképpen kiváló állapotban kell lennie. A pozitív energia vonzása érdekében amennyiben családi házban laksz, célszerű lehet az ajtó mellé növényeket is elhelyezni. Társasházban pedig, ahol erre esetleg nincs lehetőség, egy vidám, virágos ajtódísz is sokat dobhat a hangulaton. 

 
Tiszta, rendezett folyosó 

Az előszoba és a folyosó ugyanúgy a lakás fontos részei, ahol kiemelten lényeges, hogy rend és tisztaság uralkodjon. Törekedj arra, hogy ne legyen káosz, így ugyanis szabadon keringhet az energia. Tedd a kabátokat, cipőket egy szekrénybe, hogy azok se korlátozzák az energia áramlását. Ha pozitív energiával szeretnéd pluszban megtölteni a folyósot, akkor tegyél oda tükröt és friss virágokat. 

A nappali optimális elrendezése 

Ügyelj arra, hogy a nappali bútorzata arányos legyen a térrel. A bútorok ne takarják el az ajtót, a kanapét igyekezz a falnak támasztva elhelyezni. A gazdagság energiájának áramlásához fontos, hogy ez a tér nagyon fényes és világos legyen. Ha ez természetes fénnyel nem oldható meg, akkor trükköz a lámpákkal, a meleg és hideg fények kombinálásával. 

Az étkező megvilágítása 

Az étkező és az étkezőasztal kiemelt jelentősségel bírnak a Feng Shui-ban. Úgy tartják, hogy az étkező a Föld elemhez kapcsolódik, amit a hagyományos kínai orvoslás az emésztéssel hoz összefüggésbe. E tér energiájának optimalizálása érdekében akassz a falra tükröt, úgy, hogy az étkezőasztal tükröződjön benne. Az asztal fölött pedig helyet kaphat egy dekoratív mennyezeti lámpa, amely étkezés közben megvilágítja a teret. 

Világos hálószoba 

A pihentető alvás elősegítése érdekében fontos, hogy a hálószoba világos és semleges színű legyen. Ideális, ha az ágy nincs egy vonalban a hálóba vezető ajtóval. Az ágy mindkét oldalán jó ötlet lehet éjjeliszekrényt elhelyezni, ami egyfajta támaszként szolgál a Feng Shui szerint. Ezeken a kis szekrényeken pedig érdemes lekerekített formájú lámpákat (a lámpák egyébként a falra is kerülhetnek) és illatgyertyákat elhelyezni, amik serkentik a romantikus energiákat. 

(via)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves