Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OTTHON, ÉDES OTTHON

4 dolog, amit a vendégeid mindig észrevesznek az otthonodban

2024. február 17.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

otthon lakás karácsonyfa ünnepek tisztaság vendég
4 dolog, amit a vendégeid mindig észrevesznek az otthonodban
© Shutterstock

A vendégeid nemcsak az otthonod tisztaságát fogják tanulmányozni, ha meghívod őket egy vacsorára, hanem még csomó más dolgot is szemügyre vesznek. A szakértők most lerántották a leplet arról, mire is figyelnek legjobban a kíváncsiskodók! 


A vendégeid nem csak azzal fognak törődni, hogy mennyire tiszta az otthonod, jól szervezted-e meg a vacsorát, vagy, hogy milyen finom ételeket is főztél. A szakértők szerint ennél fondorlatosabb dolgokkal is törődnek a vendégek, melyekre először nem is gondolnál. Most összegyűjtötték azokat a kritikus dolgokat, melyekkel minden vendég törődni fog, ha belép az házadba!

A következő 4 dologra minden meghívott figyelni fog az otthonodban! 

1. A mosdó TISZTASÁGA

A fürdőszoba/wc helyiségek általában kicsik, jelentéktelenek és nincsenek szem előtt, de minden meghívott használja őket. Az első dolog, amit ilyenkor megnéznek a vendégek, az a fürdőszoba berendezése (minél kevesebb látható dolog van a fürdődben, annál jobb); az, hogy milyen tisztálkodószereket használsz (ezeket jobb elrejteni a szekrényben) és végül, hogy mennyire tiszta/poros a fürdőszobád. Ha tehát a hálószobákat nem is, ezeket a helyiségeket mindenképpen alaposan takarítsd ki és frissítsd fel a vendégek érkezése előtt!

2. A NAPPALI BERENDEZÉSE

A hosszú, jól sikerült esték során szinte egészen biztosan van olyan momentum (rosszabb esetben akár 5-10 perc is), mikor magukra maradnak a vendégeid. De ha még ez nem is teljesül, akkor is lesz rá módjuk, hogy a nappaliban körülnézzenek a meghívottak és felmérék berendezést, a helyiség egyediségét, valamint, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a tükröket, a fényképeket és az egyéb személyes dolgokat. A tapasztalatok szerint minél kevesebb személyes, cikis vagy kompromittáló dolgot hagysz elől, annál jobban fog tetszeni a vendégeknek az adott szoba!

3. az APRÓ tárgyak részletes tanulmányozása

Előbb-utóbb minden vendég elunja magát (még akkor is, ha csak 5 percre is) és ilyenkor a már említett személyes tárgyakat, apró kis berendezéseket, csecsebecséket és más dekorációkat kezdenek el tanulmányozni. Van, aki számára ez kellemetlen (nekik ajánlott a tárgyak elrejtése szekrénybe); van, akikez viszont ez nem zavar. Ha az előzetes takarítás során nem került rá sor, úgy mindenképpen javasolt ezeket a tárgyakat letörölni és portalanítani, mert nagyon kellemetlen lehet, ha egy fotóalbumhoz nyúlva tiszta pormacskás lesz a vendég keze! 

4. SZEMÉLYRE SZÓLÓ EXTRA FIGYELMESSÉGEK

A szakértők szerint a nappali berendezéséről és a kis csecsebecsék tanulmányozásáról könnyen elterelhetjük a figyelmet, ha átlagon felüli, különleges és alkalomhoz illő partiélményben részesítjük a vendégeket! Születésnapi rendezvény során például fel lehet dobni az adott helyiséget lufikkal vagy más felhújható dekorokkal, karácsonyi vacsorák és az újévi parti során pedig az egész helyiséget ki lehet díszíteni girlandokkal és LED-es fényfüzérekkel. Minden más összejövetelre a vágott (és nem cserepes) virágok beszerzését javasolják a szakértők, amik kifejezetten az alkalomra lettek vásárolva – ez a kis figyelmesség a szakértők szerint minden vendéget elvarázsol.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves