Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Recept

A sós karamellás desszert, amit neked is ki kell próbálnod idén

2022. december 12.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

karácsony recept desszert praliné
  A sós karamellás desszert, amit neked is ki kell próbálnod idén
© Fotó: Shutterstock

Mutatunk egy különleges sós karamellás desszertet, amivel könnyű lenyűgözni a vendégeket. 


Az ünnepi időszakban gyakrabban kerülnek elő a receptek, és a legtöbben főként a karácsony előtti hetekben sütnek. Ám ez a sós karamellás desszert annyira finom, hogy az év minden napján el akarod majd készíteni. Hamar összeüthető, bár sokat kell a hűtőben dermednie, ezért, ha vendégvárónak szeretnéd, egy nappal hamarabb érdemes megcsinálni. 

Sós karamellás desszert egyszerűen

A recept nagyon könnyű, ezért bárki elkészítheti. A legnagyobb előnye, hogy nem kell órákat eltölteni vele, így akár este is megcsinálhatod. 

Hozzávalók a krémhez

  • 150 gramm étcsokoládé
  • 50 gramm tejszín
  • 20 gramm sózott krémsajt

Hozzávalók a sózott karamellhez

  • 100 gramm cukrot
  • 20 gramm tejszín
  • 80 sózott krémsajt
  • ½ teáskanál só

Hozzávalók a borításhoz

  • 300 gramm étcsokoládé
  • 200 gramm kakaópor

Elkészítés 

Elsőként a krémet készítjük el, ehhez melegítsd fel az 50 gramm tejszínt, majd keverd el benne az étcsokoládét. Miután sima a krém, add hozz a krémsajtot, és tedd félre. 

A sózott karamellhez egy serpenyőben olvaszd fel a cukrot, akkor jó, ha borostyánszínű. Miután ez elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, a krémsajtot, és a sót, majd hagyd hűlni. 

Bélelj ki egy formát fóliával és felváltva töltsd bele a krémet és a sózott karamellt. Ehhez a legalkalmasabb a bonbon forma. Miután az összes krémet beletöltötted a formába, tedd az egészet a hűtőbe. Nagyjából 4-5 óra amíg megdermed. 

Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, majd tedd egy tálba. Amikor megszilárdultak a pralinék forgasd bele a folyékony csokoládéba, majd a kakaóporba, és készen is van. A bonbon forma helyett használhatsz sima tepsit, ebben az esetben kisebb pohárral vágd ki a gömböket. 


Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves