Mutatunk egy különleges sós karamellás desszertet, amivel könnyű lenyűgözni a vendégeket.
Az ünnepi időszakban gyakrabban kerülnek elő a receptek, és a legtöbben főként a karácsony előtti hetekben sütnek. Ám ez a sós karamellás desszert annyira finom, hogy az év minden napján el akarod majd készíteni. Hamar összeüthető, bár sokat kell a hűtőben dermednie, ezért, ha vendégvárónak szeretnéd, egy nappal hamarabb érdemes megcsinálni.
A recept nagyon könnyű, ezért bárki elkészítheti. A legnagyobb előnye, hogy nem kell órákat eltölteni vele, így akár este is megcsinálhatod.
Elsőként a krémet készítjük el, ehhez melegítsd fel az 50 gramm tejszínt, majd keverd el benne az étcsokoládét. Miután sima a krém, add hozz a krémsajtot, és tedd félre.
A sózott karamellhez egy serpenyőben olvaszd fel a cukrot, akkor jó, ha borostyánszínű. Miután ez elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, a krémsajtot, és a sót, majd hagyd hűlni.
Bélelj ki egy formát fóliával és felváltva töltsd bele a krémet és a sózott karamellt. Ehhez a legalkalmasabb a bonbon forma. Miután az összes krémet beletöltötted a formába, tedd az egészet a hűtőbe. Nagyjából 4-5 óra amíg megdermed.
Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét, majd tedd egy tálba. Amikor megszilárdultak a pralinék forgasd bele a folyékony csokoládéba, majd a kakaóporba, és készen is van. A bonbon forma helyett használhatsz sima tepsit, ebben az esetben kisebb pohárral vágd ki a gömböket.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!