Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lakásdekoráció

A 3 legjobb függöny, ami minden nappaliba jól mutat

2024. május 27.

2 perc olvasás

ELLE

nappali lakberendezés függöny decor
A 3 legjobb függöny, ami minden nappaliba jól mutat
© Shutterstock

Ezek a függönyök nem okoznak csalódást. 


A függönyök hiába népszerűek, és szinte minden lakásban megtalálhatóak, mégis háttérbe szorulnak, amikor a lakberendezésről van szó. Sokan a „láthatatlan” függönyök mellet tesszük le a voksunkat, amelyek habár a célnak megfelelnek, de mégis túl átlagosnak bizonyulhatnak. Íme, az idei év legnépszerűbb darabjai:

Itt a barack őrület

A barack szín 2024-ben nagyon népszerű, de nem csupán a divat szempontjából, hanem a lakberendezésben is. Nem kell azonban feltétlenül erre a színre festeni a falainkat, hogy lépést tartsunk a trenddel, de a nappalinkat feldobhatjuk egy barackszínű függönnyel. Ez az árnyalat remek lehetőséget nyújt arra, hogy felfrissítsd az otthonod egyik legfontosabb részét. Tökéletes egy olyan térbe, ahol pihenni és ellazulni szeretnénk. 

Shutterstock

Az erdő zöld is nagyon népszerű 

Az erdő zöld is az év egyik legtrendibb színének számít, hiszen továbbra is fontos ügy, hogy a bolygónk fenntarthatóbbá és élhetőbbé váljon. Egy elegáns erdőzöld árnyalattal egy csipetnyi természetet vihetsz a nappalidba. Ez a szín a fehér gyengéd árnyalataival együtt is remekül működik. A gazdagabb zöld árnyalatok nagyszerűek a természetesen magas mennyezetekhez, hiszen ezzel még inkább kihangsúlyozod a természetben való érzés hatását, amelyet a fák illúziója vesz körül.

A Geometrikus nyomtatás nagy trend

A geometrikus minták visszatértek, és bizony velünk is maradnak jó ideig. A legnépszerűbb most a háromszög geometria, ugyanis a függönyökön éles dinamikát kölcsönöz az otthonoknak. Ezt a trendet azoknak ajánlják, akik nem félnek a játékosságtól és a találékonyságtól. A szakértők szerint, a félénkebbek válasszanak geometrikus szegéllyel ellátott függönyöket, hogy elérjék a hatást anélkül, hogy dominálná a teret. A függönyhöz hozzáillő díszpárnák pedig még jobban feldobhatják a nappalit.

+1 tipp 

A jó hír, hogy a fehér függöny sosem megy ki a divatból. Lehet, hogy túl egyszerűnek tűnik, de ha nem vagyunk kreatív kedvünkben, akkor nagyszerű megoldás lehet a nappaliba is. A fehér függönyök lágyítják az ablakokat, valamint melegséget kölcsönöznek a térnek anélkül, hogy nehéznek érződne. Szintén jó ötlet a nagy melegben, hiszen a fehér szín visszaveri a hőenergiát.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves