Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

A lámpa, amitől minden nappali drágábbnak tűnik a lakberendezők szerint

2024. május 19.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés világítás csillár lámpa fény
A lámpa, amitől minden nappali drágábbnak tűnik a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Milliókkal drágábbnak és exkluzívabbnak túnhet az otthonunk, ha az átlagos, egyszerű lámpák helyett egy igazi karakteres csillárt választunk a nappalinkba! 


A lámpa a lakberendezés egy olyan egysége, ami már rég nem(csak) funkcionális és praktikus szempontot tölt be az otthon berendezése során: különleges, már-már művészi megjelenésüknek hála ugyanis dekorációs elemnek sem utolsók, ami csak még egyedibbé és személyessebbé teszi a legkisebb tér hangulatát is. Sőt, a lakberendezők szerint még egy sor másik ok létezik már arra, ami miatt nem érdemes félvállról fenni a lámpa kérdését!

KÜLÖNLEGES ÉS KARAKTERES MEGJELENÉSŰ LEHET A NAPPALI EZZEL A CSILLÁRRAL

Minél nagyobb, egyedibb és extrább lámpát választunk az otthonunkba, annál egyedibb lesz annak a megjelenése – vallják a lakberendezők, akik szerint az állmennyezeti spotlámpák is jól néznek ki, ám manapság sokkal jobban járunk, ha egy nagyobb ívű csillárt helyezünk a nappalinkba.

A karakteres csillárok ugyanis nemcsak fényegységként funkcionálnak, hanem amolyan díszítő elemként, dekoratív tárgyként is, amivel az üres tereket egy pillanat alatt be tudják tölteni. Többek között ezért is nem érdemes a lehető legegyszerűbb csillárt választani: azok ugyanis a szakértők szerint egészen semmilyen hangulatot árasztanak, nem adnak karakterességet az otthonunknak, ezáltal pedig nem is növeli meg a terek méretét, a falak hosszúságát. A nagy, extra csillárok optikailag viszont több négyzetmétert is növelhetnek egyes terekben.

KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEN TERET FELDOBNAK A LAKÁSBAN EZEK A LÁMPÁK

Az optikai térnövelés miatt a legtöbben a nappaliba szokták helyezni a nagy, extra megjelenésű csillárokat, viszont nem szabad megfeledkezni az otthon többi helyiségéről sem: az előszobába, a közelekedőbe, az étkezőbe, a konyhába, sőt, akár még a hálószobákba is jól mutathat egy ilyen darab.

A megfelelő csillár kiválasztása során érdemes arra törekedni, hogy az adott darab hangulatban, színben és stílusban passzoljon a szobában található bútorokhoz, ezért egy új otthon vásárlásakor nem érdemes a csillár vásárlásával kezdeni: sokkal inkább az utolsó pillanatra érdemes azt hagyni. A szakember szerint javasolt még egyszerre több darabot is megtekinteni, képet készíteni róluk és nézegetni, melyik is illik legjobban az adott térbe, mert sokszor az passzol a legjobban a szobába, amire nem is gondolunk volna!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves