Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lakberendezési trükkök

3 függönyszín, amitől sokkal drágábbnak tűnik az otthonod

2024. május 10.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

nappali lakberendezés függöny színek
3 függönyszín, amitől sokkal drágábbnak tűnik az otthonod
© Shutterstock

Talán nem is gondolnád, de egy szoba hangulatát nagymértékben meghatározza a függönyök árnyalata.


A lakberendezés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen szöveteket használsz az otthonodban. A függönyök színe és stílusa különösen lényeges, hiszen az egész szobát felöltöztetik.

Sokféle anyag, stílus és árnyalat közül válogathatsz, de az esztétikai szempontokon túl azért is nagyon fontos ez a döntés, mert a hangulatodat is befolyásolja, hogyan engedi át a fényt a kiválasztott darab.

Nézd meg, hogy idén milyen függönyökre esküsznek a lakberendezők!

Ezek a legideálisabb színek a függönyökhöz

Fekete-fehér mintás

A fekete-fehér mintás függönyök idén ismét divatosnak számítanak. A konkrét motívum az ízlésedre van bízva, bár nélkülözhetetlen, hogy stílusában összehangold a szoba berendezésével.

A fekete-fehér függönyök nagystílű háttérként szolgálnak, ha a kék eget csodálnád, de akkor is, ha a kanapéd vagy a szekrényeid fekete, esetleg fehér színűek.

Bordó és arany csíkok

Az idén rendkívül divatos, merész drapériák között egy-egy széles csíkos függöny szinte már fel sem tűnik.

Ám ez csak a látszat, ugyanis nagyon is karakteres kiegészítői lehetnek a helyiségnek. Elsősorban a nagyobb térben tud érvényesülni, a színeket tekintve pedig a bordó és az arany árnyalatai a legkedveltebbek.

Kék árnyalatok

Különösen azokba a helyiségekbe, ahol a fehér vagy a bézs árnyalatok uralkodnak, érdemes egy kék függönyt választani, hogy ellensúlyozd a sok világos színt: így megakadályozhatod, hogy túl sterilnek érezd a teret.

A kék szinte bármilyen árnyalatát választhatod, de a lakberendezők szerint az idei évben a türkiz árnyalatok a legnépszerűbbek, és ezek hosszú időn át divatosnak számítanak majd.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves