Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HASZNOS PRAKTIKÁK

10+1 tipp, hogyan határold el a különböző tereket egymástól

2023. február 28.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

hasznos tippek térhatárolás térfelosztás térelválasztó
10+1 tipp, hogyan határold el a különböző tereket egymástól
© Instagram / HUMBERT & POYET

Ha unod az egybenyitott tereket, de nem akarsz nagy átalakításba kezdeni, ezek a térelválasztó tippek segítenek megoldani a problémád!


Szeretjük az egybenyitott, tágas helyiségeket, ahol a fény és a szemünk is elnyújtózhat. Előfordulhat azonban, hogy jól esne kicsit elhatárolni, intimebbé tenni egy területet, válaszfalak építése nélkül. A térelválasztók használatával ezt könnyen elérheted. Erre mutatunk most néhány egyszerűen kivitelezhető megoldást!


Térelválasztó ötletek minden ízlésre

 

1. Összefordítható panelek

Ezek a rácsos fa panelek úgy szeparáljak el vizuálisan az étkezőt a nappalitól, hogy nem vesznek el semmit a tér légies jellegéből. Viszont, ha teljesen be vannak fordítva, megteremtik az intim környezetet, mondjuk egy vacsora utáni beszélgetéshez a kanapén.


2. Tükrös panel

Kitalálod hol van a nappali a képen? A tükrös válaszpaneleknek köszönhetően, kicsit olyan mintha a konyha kellős közepén helyezkedne el. Ez az okos megoldás, kis alapterületű konyha-étkező-nappalikban működhet jól. Kap egy kis védettséget a konyha, a nappli pedig tágas hatást nyer.


3. Kanapé

Térhatárolásra és zóna felosztásra tökéletesen alkalmasak az olyan kanapék, amikre két oldalról is rá lehet ülni. Egyik oldalon kapcsolódhatunk a nappali társaságához, másik oldalon elmélyültén olvashatunk.


4. Függöny

Legyen sötétítő vagy fényáteresztő, egy függöny egyszerű módja annak, hogy kedvünk szerint nyissunk vagy zárjunk egy teret. Ebben a lakásban az élénk ciklámen rózsaszín függönyök dizájnelemként is funkcionálnak.


5. Könyvespolc

Talán a legpraktikusabb megoldás egy tér felosztására egy könyvespolc, ami átengedi a fényt és még hasznos pakolási, dekorálási felületet is ad.

 

6. Fémfüggöny

Ha nyitunk a dizájner megoldások felé, akkor ez a fémfüggöny nagyon egyedi hatást kelthet, mint hálószobát leválasztó elem. Elkülönít, de vizuálisan mégis egységben tartja a teret.


7. Pult

Ez a keretes elválasztó panel, vastagságánál fogva, kis pultként is szolgál az étkező és a konyha között.


8. Lamellák

Néhány, nem túl szorosan egymás mellé elhelyezett lamella, megteremti ennek a hálónak az intimitását, de könnyedséget is visz a térbe.


9. Sziget

Akár egy konyhai sziget, de ahogy ebben a konyhában, egy félsziget is remekül leválaszthatja a nappali többi részétől a főzésre használt területet. Ez a megoldás jó lehet, ha nem szeretjük a vacsorakészítésbe belekotnyeleskedő vendégeket.


10. Szőnyeg és színes fal

A teret remekül osztja egy nagy, feltűnő szőnyeg és a területenként eltérő falfestés is. 


+1. Kanapé alacsony szekrénnyel

A kanapé háttámlája önmagában is behatárolja a nappali zónát, ha a térbe van fordítva. Erre a hatásra rásegíthetünk egy alacsony szekrénnyel vagy asztalkával is.

ViaFigyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves