Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRENDELŐREJELZÉS

Ezek lesznek 2023 legnépszerűbb színei

2023. január 16.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés zöld lila barna dizájn sárga
Ezek lesznek 2023 legnépszerűbb színei
© Getty Images

Idén eljött a ragyogó, élettel teli színek ideje!


Míg az elmúlt években jellemzően a fehér, szürke, bézs árnyalatok uralták a falainkat, úgy tűnik 2023 ránk és az otthonunkra borítja a szivárvány  színeit persze szofisztikált tónusokkal. És milyen jól teszi! Ez a 7 szín felfedezésre, kalandra, életvidámságra és örömökre inspirálhat minket. Ne féljünk kísérletezni velük, akár csak egy kisebb falfelületen!

Örök zöld

Az anyatermészet színe, az emberi elme számára a legmegnyugtatóbb. Míg az utóbbi években olajosabb, szürkésebb zöldek voltak népszerűek bútor, illetve falfestékként, idén teljes spektrumában tündökölhet ez a sokoldalú szín. 

Levendula lila

Tavaly már megfigyelhető volt az online bútor, a régiség, a divat, sőt még az autó piacon is, hogy a lila kissé poros antikolt változata visszatért. Idén minden bizonnyal teljes gőzre kapcsolva jelenik majd meg, nem csak a falainkon, de kárpitokon, asztalterítőkön is. 

Tüzes narancs

Ugyan a Pantone szakemberei szerint a narancs volt a legelhanyagoltabb szín az elmúlt évtizedben, ahogy sok minden, idén ez is változni fog. Merészebb művészi otthonokban a telített narancsszínek dominálhatnak, amik remek önkifejezési módot adnak, új kombinációkra sarkalnak. Az óvatos duhajok a terrakotta,  az égetett narancsszínekkel barátkozva léphetnek ki a komfort zónájukból.

Meleg barna

Felejtsd el a szürkét! A barna az új semleges alapszín! Ahogy az a 2023-as trendelőrejelzésből is kiderül, a koronavírus után óriási kereslet van a meleg otthonérzését biztosító barna,  bézs árnyalatokra. Ezek a színek leföldelnek minket, megnyugtatnak, ráadásul rengeteg árnyalatban, különböző textúrájú bútorokon modern összhatást keltenek.

Mustár sárga

Mit szeretsz jobban a mézet vagy a dijoni mustárt? Az aranyló árnyalatokat vagy a rusztikus mattságot? Ebben az évben nincs rossz válasz ezekre a kérdésekre. A sárga árnyalatai a falakon, bútorokon át, a függönyökig mindenhol sikert aratnak.

Baba rózsaszín

Az előrejelzések szerint 2023-ban rózsásak a kilátásaink! Otthon legalábbis szó szerint mályva, fukszia, púder rózsaszín árnyalatokban úszhatunk, akár Barbie rózsaszínben is. Az idén népszerű szín üzenete: idén kell egy kis plusz lendület, vidámság és játék!

Púder kék

Ha pedig a sok lelket tápláló szín mellett vágynánk egy kis nyugira, a visszafogott, pasztelles kék lenyugtatja az idegeink. Akár búzavirág, akár égszínkék, a puhaság, lágyság érzése garantált. Úgy látszik a Bridgerton-stílus megtette jótékony hatását és a Bridgerton család védjegyszíne idén a miénk is lehet.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves