A Chez Dodo és Szalai Dóri neve mára visszavonhatatlanul összeforrt. 10 éve már, hogy Dóri, azaz Dodo irodai munkáját maga mögött hagyva Párizsba zarándokolt, hogy mindent megtanuljon erről az aprócska desszertről, spatulát ragadott és azóta is azon dolgozik, hogy macaronjai a világ legfinomabb alapanyagaiból a legnagyobb ízélményt nyújtsák.
Mi is az a macaron? Dóri szerint harapásnyi kis ízesszencia – máig az egyik legizgalmasabb élményének tekinti, ha egy érzést vagy megálmodott ízkombinációt két aprócska mandulakalap közé alkothat meg. Ügynökségi karrierjét hátrahagyva egész életét a macaronkészítésnek szentelte: előbb Párizsban kitanulta a szakma minden csínját-bínját, majd hazajött és megnyitotta bájos üzletét a Sas utcában. A macaronok mellett klasszikus francia desszerteket is kóstolhatsz a Chez Dodóban, mint az óriásmacaron, mignonok, canelé, financier és madeleine, de az ízek és a formák szezonról szezonra megújulnak.
„A cukrászat és a Chez Dodo egy igazi szerelem, az elmúlt 10 évben egy csomó minden változott körülöttem, de ez mindig az origó, örök inspiráció és belefeledkezés. Alig várom, hogy leleplezzük, most épp miben mesterkedünk, úgy szeretnék még ráncos nagymamaként is harapásnyi finomságokkal kiragadni embereket a valóságukból!” – vallja Dóri.
2024-ben a Chez Dodo elnyerte a rangos Pastry Discovery Gem Awardot, így egyike lett a világ 5 cukrászdájának, amit a világhírű La Liste francia gasztrokiadvány kifejezetten felfedezésre ajánl.