Dr. Ötvös Zsuzsanna karrierváltó cukrász. Több évig vezette népszerű gasztroblogját, a Praliné Paradicsomot, miközben doktori disszertációját írta. Majd 2015-ben sikeresen megvédte disszertációját az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskoláján, hogy aztán végleg a hobbijával, a cukrászattal foglalkozhasson.
Két és fél évig dolgozott Szántó Tibor bean-to-bar csokoládémanufaktúrájában. Ezt követte a Baraka étterem cukrászpályája, majd a Fámában már főcukrászként dolgozott. 2019 és 2024 között a Laurel Budapest cukrászséfje volt, 2023-tól pedig az étterem társséfje is. Eközben folyamatosan elmélyedt a vegán cukrászatban is. Jelenleg egy saját projektet készít elő, illetve idén az első önálló desszertmenüjével is sikeresen debütált.
Desszertjeire jellemző az ízközpontúság, a letisztult, sallangmentes ízek használata. Fontosnak tartja visszanyúlni a gyökerekhez is, a magyar cukrászat klasszikusaihoz. Folyamatosan képzi magát nemzetközi cukrásztekintélyek mesterkurzusain, illetve 2023-ban öt hetet stázsolt a két Michelin-csillagos berlini desszertétterem, a Coda konyháján.
Nagyon fontos számára az edukáció. Rendszeresen tart cukrászkurzusokat többféle tematikával. Három desszertes könyv szerzője. A 2018-ban megjelent, tankönyv jellegűen felépített Kreatív desszertiskola (Libri Kiadó) azóta ajánlott könyv lett a hivatalos cukrászképzésen. A Régi receptek, mai desszertek (HVG Könyvek) a klasszikus magyar cukrászat több receptjét dolgozza fel a mai fogyasztó ízléséhez igazított formában. Harmadik, Több mint desszert című könyvében (HVG Könyvek) a kedvenc alapanyagain keresztül a kortárs cukrászat legfrissebb trendjeibe nyújt betekintést.
Instagram
Weboldal