Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tischler Petra
Tischler Petra
privát séf, biokertész

Hiszi, hogy a kiváló alapanyag a legfőbb ízesítőnk, és a megfelelően párosított technológiát használva fantasztikusan izgalmas fogásokat alkothatunk. Privát eseményein vendégei az étkezés élményén felül egy teljesen interaktív, edukatív vacsoraestet kapnak. Itt a legtöbb esetben az általa termesztett zöldségek és gyümölcsök kapnak főszerepet. 

2010-ben, egyetemi diplomája megszerzése után a frissen induló Nobu Budapest étteremben kezdte szakmai pályafutását Lloyd Roberts és Schreiner Gábor mentorálásával. Későbbi útja Londonba vezetett, ahol a The Arts Club, magas presztízzsel rendelkező éttermében tanulhatott Jean-Luc Mongodin kiváló francia séf mellett. Innen az Egyesült Államokba igazolt Joel Antunes meghívására, ahol közel három évet töltött el sous séf pozícióban. 2016-ban hazaköltözött Magyarországra – a Costes Downtown étteremben, sous séfként 2016 márciusában elnyerte az ország 5. Michelin-csillagát. 
Később Magyarország legnagyobb tengeri halkereskedelmi cégénél, a Budaörsi Halpiacnál lett operatív igazgató és kreatív séf. Itt igazán kiélhette gyermekkorában kezdődő megszállottságát a tenger élőlényei iránt. 2020 óta saját cégét vezeti, interaktív és edukatív vacsoraesteket tart. Nagyon fontos számára a tudás átadása, így több helyen is oktat, többek között azon az egyetemen, ahol ő maga is tanult (Budapesti Gazdasági Egyetem). A halak és tenger gyümölcseinek szeretetét egy privát séfiskolában adja tovább a tanulóknak. 
„Szerintem a gasztronómia a legösszetettebb művészet az összes közül. Szépsége és különlegessége abban rejlik, hogy minden érzékszervünkre hat: a látvány és tapintás, az ízlelés és szaglás, sőt még a hallás is szerepet játszik a teljes élmény átélésében, egyik művészeti ág sem dolgoztatja meg ilyen mértékben minden érzékszervünket.” 
Munkássága egyre inkább a természet tisztelete köré összpontosul. 2500 négyzetméteres kertjében gyümölcsös, zöldségágyások és fűszerkert is található. Minden növényét biodinamikus, permakultúrás szemlélettel, általa beszerzett és ültetett magról nevelte. 
A következő évei legfontosabb feladata az lesz, hogy a lehető legkörnyezettudatosabb konyhát tudja képviselni, minimális károsanyag-kibocsátással. Munkáját a zero-waste szemléletre alapozza és kiemelten fókuszál a head-to-tail és farm-to-fork koncepciókra. Kutatja a régen elfeledett újrafelhasználási lehetőségeket minden konyhai hulladék esetében. Azt vallja, hogy mindent képesek vagyunk visszaadni a Földnek, ami jótékony hatással van rá, és meg kell szüntessünk minden olyan hulladéktermelést, amelyet nem tudunk újrahasznosítani. 
„Úgy gondolom, mi, akik a gasztronómia területén tevékenykedünk, a legszebb alkotási módot választjuk.” 
 
Facebook
Instagram
 

ELLE AWARDS 25

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Exkluzív főtámogatónk

Digitális pénzügyi partnerünk

Főtámogatónk

ELLE Gourmet további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2025 május 02. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE