Neve mára összeforrt a hazai gasztronómiával. Nemcsak szakács, műsorvezető, hanem egy olyan karakter, aki szenvedéllyel, merészséggel és egy csipetnyi vagánysággal formálja a magyar kulináris világot. Aki ismeri, az tudja: számára az étel sosem csupán alapanyagok és receptek összessége, hanem egy történet, egy érzés, egy életforma.
Bár családja nem klasszikus vendéglátós dinasztia, az étel iránti szeretet mindig is jelen volt az életében. Gyerekkorától kezdve kísérletezett az ízekkel, utazásai során pedig különböző kultúrák konyháiból merített inspirációt. A világ különböző tájain szerzett élményei formálták a gasztronómiához való hozzáállását.
Ha egy szóval kellene jellemezni, milyen kapcsolatban áll az ételekkel, az a „szenvedély” lenne. Nem hisz a merev szabályokban, sokkal inkább az ösztönösségben és az egyediségben. Szerinte egy igazán jó étel nem csupán ízélmény, hanem hangulat, történet és pillanat kérdése is. „Lehet egy tökéletesen elkészített fine dining fogás is unalmas, ha nincs benne lélek, és lehet egy egyszerű, házias étel katartikus, ha szeretettel készül.”
A szakma alapjait Olaszországban sajátította el és innen ered az alapanyagok iránti tisztelete is. Imádja az erős, határozott ízeket, nem fél a fűszerektől és az új párosításoktól. A hagyományos ételeket is szereti újragondolni, de mindig az vezérli, hogy az étel meséljen valamit.
Küldetésének érzi, hogy az emberek továbbvigyék az otthon főzés szeretetét. A közösségi médiát is arra használja, hogy azt hirdesse, az emberek tartsák életben a tüzet, ami több ezer éve is a barlangokban égett és ma is az otthon melegét adja – amit elsősorban a konyhában lehet életben tartani.
A televíziós szereplései révén sokan megismerhették szókimondó stílusát és egyedi gasztronómiai látásmódját. Nem fél megújulni, kockázatot vállalni és olykor szembemenni az elvárásokkal. Számára a gasztronómia nem csupán hivatás, hanem az élete része. Wossala Rozina neve garancia arra, hogy ha valahol feltűnik, ott valami különleges történik.
Facebook
Instagram