Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Orosz világ

Döbbenetes: Vlagyimir Putyin díjat ad azoknak az orosz nőknek, akik legalább 10 gyereket szülnek

2022. augusztus 19.

2 perc olvasás

ELLE
ajándék díj pénz Putyin Vlagyimir Putyin
 Döbbenetes: Vlagyimir Putyin díjat ad azoknak az orosz nőknek, akik legalább 10 gyereket szülnek
© Getty Images/Sasha Mordovets

Vlagyimir Putyin visszahozza Sztálin módszerét. 


Egyre rosszabb a helyzet Oroszországban. Vlagyimir Putyin hétfőn aláírta azt a rendeletet, amely újjáélesztette a szovjet időkben a 10 vagy többgyermekes nők számára kiírt "Hősanya" kitüntetést, ezzel próbálva enyhíteni az országban uralkodó demográfiai válságot.

Sztálin vezette be

A kitüntetést eredetileg Joszif Sztálin vezette be a második világháború után, amikor a szovjet lakosság tízmilliókkal zuhant. Ez a rendszer azonban a Szovjetunió 1991-es összeomlásával megszűnt. Most úgy tűnik, hogy Vlagyimir Putyin visszahozza a második világháború utáni időket.

Pénzt kapnak

Azok az orosz édesanyák, akik legalább 10 gyereket szülnek és az utolsó gyerek is betölti az 1 éves kort 1 millió rubelt kapnak az államtól. Ennek az is a feltétele, hogy mind a 10 gyereknek életben kell maradnia. Az új rendelkezés oka a demográfiai válság. A Roszstat legfrissebb, idén nyáron közzétett statisztikái szerint Oroszország lakossága január és május között átlagosan havi 86 ezer fővel csökkent, ami rekord.

A katonák elesnek, az emberek menekülnek

Közben egyre több orosz katona életét veszti az Ukrajna elleni invázióban, valamint a háború kitörése óta egyre többen próbálnak elmenekülni az országból. A Google-ban az egyik legkeresettebb kulcsszavak azzal kapcsolatosak, hogy miképpen hagyhatják el Oroszországot az állampolgárok. 

A családon belüli erőszakkal nem foglalkoznak

Annak ellenére, hogy többgyermekes nőknek nyújtott pénzügyi támogatást, az orosz állam még mindig nem rendelkezik a családon belüli erőszak áldozatait védő törvénnyel, az orosz ortodox egyház pedig azt hirdeti, hogy az ilyen törvények ellentétesek Oroszország hagyományos értékeivel, és a családi magánügyeknek privátnak kell maradniuk.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves