Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KING

Az 5 legfontosabb információ Károly király koronázásáról

2023. január 23.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
angol angol királyi család ünnepség Károly király koronázás
Az 5 legfontosabb információ Károly király koronázásáról
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

Hamarosan megtartják Károly király koronázását, amiről most újabb részleteket jelentett be a palota.


Jelenleg is zajlik Károly király koronázási ünnepségének a megszervezése, ami hatalmas esemény lesz Nagy-Britanniában. Bár jóval visszafogottabb lesz, mint II. Erzsébet koronázása volt, az új uralkodó így sem panaszkodhat majd. 

Hol lesz? 

A koronázási ünnepség a Westmister Abbey-ben lesz, az angol uralkodókat a hagyomány szerint mindig itt koronázzák meg. A hivatalos menetrend szerint Károly király és Kamilla királyné körmenettel érkeznek az apátságba, ahol a Canterbury érsek vezeti majd a ceremóniát. Miután mindkettőjüket megkoronázták, egy nagyobb körmenettel térnek vissza a palotába. Majd az egész család az erkélyről köszönti az embereket.

Hány napig tart? 

Károly király koronázása 2023. május 6-8. között lesz. A ceremónia szombaton, május 6-án lesz, majd következő nap nagyszabású koncertet rendeznek a windsori kastélyban. Hétfőre pedig munkaszüneti napot rendelt el a miniszerelnök. 

Milyen programok lesznek? 

A hivatalos ceremónián túl különleges koncert lesz a windsori kastélyban, melyre sorsolással lehet jelentkezni. Bár az előadók listáját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, annyit elárultak, hogy világsztárok fognak részt venni az eseményen. A koncert mellett országszerte utcabálok lesznek, ahol az emberek szabadon ünnepelhetnek és táncolhatnak. 

Mennyibe fog kerülni?

Károly király koronázása szerényebb lesz, de az összeg ennek ellenére igazán magas. A három napos esemény nagyjából 100 millió fontba fog kerülni.  

Hol fogják közvetíteni?

II. Erzsébet királynő volt az első uralkodó, akinek a koronázását közvetítette a televízió. A háromórás ceremóniát a BBC közvetítette élőben, és ez most is így lesz. Az egyetlen különbség, hogy Károly király koronázása csupán 1 órán keresztül tart majd.  


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves