Készítsd el otthon, gyönyörű és ízletes!
Semmi sem mutatja jobban, hogy végre itt a tavasz, mint az ibolyák megjelenése. Mi pedig miért ne használnánk ki ezeket a gyönyörű virágokat, mikor akár finom italt is készíthetünk belőlük?
Egy egyszerű, de annál ínycsiklandóbb (és nem utolsó sorban szépséges) házi limonádé azonnal elfeledteti a tél gondolatát is!
Klara Rask vadnövény szakértő Instagramon osztotta meg receptjét erről a limonádéról, és már csak azért is ki akarjuk próbálni, mert gyönyörű árnyalatú lett az üdítő.
Egy kisebb edénybe mérj ki 100 g cukrot, majd öntsd fel 1 dl vízzel. Lassú tűzön melegítsd addig, míg a cukor feloldódik. Ezután vedd le az edényt a tűzhelyről, hogy az oldat szobahőmérsékletűre hűljön. Facsarj ki 5 citromot, aminek levébe szórj bele 2-3 maroknyi ibolyaszirmot. Ha a limonádé zöldes/szürkés színű lesz először, ne aggódj, egy óra elteltével elkezd belilulni. Ha szeretnél minél élénkebb árnyalatot elérni, tedd be a hűtőbe, ahol tárolva egyébként még 4 napig fogyasztható az ital. Az elkészült limonádéba dobj bele pár jégkockát, ízlés szerint adj hozzá még cukrot vagy citromot, és már kész is van. Ha szeretnél emlékezetes fotókat készíteni, akkor szórj a tetejére szirmokat!
Rask tippként még azt is leírja, hogy mely növényekből készíthetünk ugyanezzel a recepttel isteni limonádét: levendula, rózsaszirom, orgona, de akár még a bodza is tökéletes alapanyag lehet!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!