Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Örök nyugalom

Hova fogják temetni Erzsébet királynőt?

2022. szeptember 12.

1 perc olvasás

ELLE
London windsor angol királyi család erzsébet királynő II. Erzsébet temetés
Hova fogják temetni Erzsébet királynőt?
© Yuichi YAMAZAKI / AFP

Pontosan egy hét van hátra a temetésig, de már tudni lehet, hol helyezik végső nyugalomra Erzsébet királynőt.


Hivatalosan is kezdetét vette a múlt héten elhunyt Erzsébet királynő gyászszertartása, miután a koporsója útnak indult a skóciai Balmoral kastélyból. A jelenleg Edinburgh-ben felravatalozott királynő végső úti célja London lesz, ahol örök nyugalomra helyezik majd a platinaévfordulót ünneplő uralkodót.

Azt már tudni lehet, hogy a temetését szeptember 19-én, hétfőn tartják a Westminster-apátságban, ahol II. Erzsébet életének több fontos momentuma, például az 1947-es esküvőjét, valamint az 1953-as megkoronázását is átélhette.

Ezután a windsori kastély Szent György-kápolnájában helyezik majd örök nyugalomra Erzsébet királynőt férje, a néhai Fülöp herceg mellé.

Rokonai körében nyugszik majd Erzsébet királynő

A 99 évesen elhunyt Fülöp herceg mellett Erzsébet királynő több családtagja is Windsorban nyugszik. Itt temették el szüleit, VI. György királyt és Erzsébet anyakirálynét, valamint 2002-ben elhunyt nővérét, Margit hercegnőt is.

A The Telegraph azt is megtudta, hogy a pandémia alatt eltemetett Fülöp herceg koporsóját előzetese kiemelik majd a Szent György-kápolna alatti királyi sírboltból, hogy felesége, Erzsébet királynő mellett helyezzék végső nyugalomra.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves