Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GYÁSZ

Belsős információ: így teltek Erzsébet királynő utolsó napjai

2022. szeptember 09.

3 perc olvasás

Jeney Andrea
erzsébet királynő Balmoral halála előtt utolsó hetei Rebecca English
Belsős információ: így teltek Erzsébet királynő utolsó napjai
© Max Mumby/Indigo/Getty Images

Az elmúlt hetekben Erzsébet királynő élete egyik legboldogabb időszakát élte át.


Az egész világot lesújtotta Erzsébet királynő halálának híre, de talán sokakat vígasztalhat a tudat, hogy szakértők és bennfentesek információi szerint az uralkodó élete egyik legboldogabb időszakát élte át az elmúlt hetekben, hónapokban.

Meghitt, nyugodt nyár

Az elmúlt másfél évben Erzsébet királynő állapota folyamatosan romlott, sorra mondta le hivatalos programjait, és egyre visszavonultabban élt. Többször lehetett arról hallani, hogy különböző betegségekkel küzd, illetve az is tény, hogy a királyi családot ért tragédiák lelkileg is megviselték, köztük féjre halála, Harry herceg drámája, illetve András herceg botrányai. Talán épp ezért vonult vissza nyárra Balmoralba, ami különösen fontos hely volt a számára.

Rengeteg szép emlék fűzte ide a királynőt. Már gyerekként is a balmorali kastélyban töltötte a nyarakat, ahol sokat játszottak a testvérével, Margit hercegnővel. Azonban nem csak Erzsébet királynő, de Fülöp herceg szívében is különleges helyet foglalt el Balmoral. A házaspár kapcsolata itt bontakozott ki igazán és az évek alatt rengetegszer jártak vissza a gyerekeikkel és az unokáikkal Skóciába. A királynő gyakran  lovagolt itt, de vadászni is járt.

A DailyMail királyi szakértője, Rebecca English a királynő halála után nem sokkal írt cikkében arról beszélt, hogy forrásai szerint II. Erzsébet boldog napokat töltött el itt a nyáron. A vidéki levegő és a nosztalgikus emlékek jó hatással voltak rá. Csupán egy maroknyi személyzet kísérte el, köztük személyi asszisztense, akik megfogadták, hogy a végsőkig kitartanak mellette és hűséggel szolgálják.

A királynő utolsó nyara az elmúlt évek egyik legboldogabb időszaka volt, amelyet csak még boldogabbá tett a tény, hogy egy olyan helyen van, ami az ő és Fülöp közös emlékeivel van tele...

– írta Rebecca English cikkében.

Családi idill

A királynő sokat sétált imádott kutyáival a birtokon a nyáron, de gyakran meglátogatta családja is, gyerekei, unokái és dédunokái is részt vettek a megrendezett családi piknikeken, grillpartikon. Az újságíró forrásai szerint „tipikus vidám balmorali“ nyár volt. És bár az uralkodó egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy mindvégig jelen legyen a rendezvényeken, rendkívül boldoggá tették az idilli pillanatok.

Fájdalmak gyötörték

A személyzet tagjai közül többen megerősítették, hogy a királynő nem szenvedett krónikus betegségben, a lábai miatt azonban szörnyű fájdalmak gyötörték. Ennek következtében folyamatosan gyengült, az utolsó napokban pedig már rengeteget fogyott is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves