Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Erzsébet királynő temetése

Kiderült: Ők viszik a koporsót Erzsébet királynő temetésén

2022. szeptember 19.

1 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő temetés koporsó
Kiderült: Ők viszik a koporsót Erzsébet királynő temetésén
© AFP/ POOL/ Phil Noble

Erzsébet királynő temetésén a koporsó szállítása is rendhagyó módon fog zajlani. 


A 70 évig trónon lévő Erzsébet királynőt helyi idő szerint ma 11 órától kísérik végső útjára. 

A koporsókat általában hat ember szállítja, de Erzsébet királynő temetésénél ez sem a szokványos módon alakul.  A királynő tölgyfakoporsóját harminc évvel ezelőtt készítették, sárgaréz szerelvényekkel és ólombéléssel, ami segít óvni a földi maradványait, a súlyát pedig 250 és 317 kilogramm közé becsülik. Ez azt jelenti, hogy a koporsó nagy mérete miatt további két emberre van szükség a hordozásához. 

Ők fogják szállítani Erzsébet királynő koporsóját 

A koporsót a Gránátos Gárdaezred 8 tagja viszi, akik közül néhányan az iraki állomáshelyükről repültek vissza, hogy ellássák a feladatot. A Gránátos Gárdaezred századparancsnoka maga a királynő volt, a brit hadsereg legidősebb, reguláris ezredének története pedig egészen 1656-ig nyúlik vissza.

Bár azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan kik viszi a koporsót, egy Fidzsi-szigetekről származó fiatal katonát, Ben Tubunát is felkérték a nemes feladatra. 

Áldottnak érzem magam, hogy fidzsi származásúként ilyen fontos feladatot kaptam. De alázattal fogadtam, mert ez a munkám, és ezt a szerepet katonaként kell betöltenem

– mondta el a Timesnak. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves