Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Royal Family

Beatrix hercegnőnek teljesen más neve lett volna, Erzsébet királynő nevezte el őt

2022. november 05.

2 perc olvasás

Kovács Gréta
erzsébet királynő II. Erzsébet királyi család Beatrix hercegnő brit királyi család
Beatrix hercegnőnek teljesen más neve lett volna, Erzsébet királynő nevezte el őt
© Getty Images/Max Mumby

Hihetetlen titokra derült fény: Beatrix hercegnőnek teljesen más neve lett volna, Erzsébet királynő nevezte el őt!


Az elmúlt években több gyermek is született a brit királyi családban: azonban míg Erzsébet királynő abba nem szólhatott bele, hogyan nevelik őket, az uralkodása alatt megszabhatta, milyen nevet viselhetnek a jövendőbeli hercegek és hercegnők. Ez Beatrix hercegnő esetében is így történt.

Erzsébet királynő megváltoztatta beatrix hercegnő eredeti nevét

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekei (György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg)  klasszikus és tradicionális királyi utóneveket viselnek, melyek nem szorultak változtatásra; Harry herceg és Meghan Markle gyermekei (Archie Harrison és Lilibet Diana) viszont különleges keresztnevekkel rendelkeznek, amelyeket Erzsébet királynőnek is jóvá kellett hagynia a születésük előtt.

Erzsébet királynő természetesen fia, András herceg lányainak születésekor is beleszólhatott a névválasztásba és mint utóbb kiderült, Beatrix hercegnőnek megváltoztatta a nevét, mindössze pár héttel a születése előtt.

Getty Images/Mark Cuthbert
Getty Images/Mark Cuthbert

András herceg és felesége, Sára yorki hercegné eredetileg Annabelnek (magyarul Annabellának) szerették volna hívni elsőszülött lányukat, ám ez a név nem nyerte el Erzsébet királynő tetszését. A királynő ezért a Beatrix nevet javasolta a hercegi párnak, akik beleegyeztek a névváltoztatásba, és végül Beatrix hercegnőnek nevezték el a lányukat.

Mint utóbb kiderült, ez a név a pár szerint szintén jobban illett a hercegnőhöz, és Beatrix hercegnő is nagyon szereti a nevét, Erzsébet királynő tehát remek döntést hozott.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves