Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZÉPSÉG

Ez a testrész árulja el a leghamarabb a korodat

2022. november 17.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

szépség kéz öregedés életkor ráncok idősödés
Ez a testrész árulja el a leghamarabb a korodat
© Fotó: Shutterstock

Elképesztő, de nem az arc, hanem egy teljesen másik testrész árulja el a leghamarabb az életkorodat! 


Az idő múlását nem lehet megállítani: sajnos még a drága arckrémek, a hatásos ránctalanító trükkök és feszesítő praktikák sem képesek erre, ugyanis van egy olyan testrész, ami azonnal elárulja az életkort. Ez a testrész ráadásul nem az arc, de még nem is a nyak vagy a dekoltázs!

Ez a testrész azonnal elárulja az életkort

A bőrgyógyászok szerint hiába minden liftingtechnológia és arcfeszesítő kezelés, van egy testrész, ami első ránézésre, azonnal elárulja az igazi korunkat — ráadásul nem sokat lehet ellene tenni. Ez a testrész nem más, mint a kézfej, amelynek ápolásáról fiatalabb korunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni.   

Shutterstock
Shutterstock

Bár a bőrgyógyászok szerint a hidratáló krémek és a májfoltokat halványító kencék nagyban hozzájárulnak a bőr rugalmasságának megtartásához, a kéz kontúrja előbb veszíti el feszességét, mint bármilyen más testrészünk. Ez főként azért lehetséges, mert egy átlagos ember a kezével végzi a legtöbb tevékenységet: írást, mosást, takarítást, telefonálást és még sorolhatnánk — ráadásul a mindennapi többszöri kézmosás is csak tovább szárítja az amúgy is extra leterheltségnek kitett bőrt.

Vannak szépségápolási trükkök, amikkel lassítható a kézfej öregedése 

A bőrgyógyászok szerint épp ezért nemcsak a jó minőségű arckrémbe, hanem egy magas tápanyagtartalmú kézkrémbe is érdemes befektetni; a kézmosás során pedig a lehető leggyengédebb, irritációmentes szappanokat érdemes használni.

A szakértők mindezek mellett azt is ajánlották, hogy a napozás során a kézfejünket is kenjük meg magas fatorszámú naptejjel, a téli hónapokban pedig érdemes beszerezni egy meleg, piha-puha kesztyűt, hogy a hideg idő ne szárítsa ki a kézfejen lévő bőrt.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves