Quantcast

Rooney Mara

„A parfüm számomra a nosztalgia vektora”

© Thomas Whiteside for Givenchy Parfums Vestiaire Givenchy

Ismét a színésznő lett a Givenchy ház legújabb illatának arca, ennek apropóján beszélgettünk vele a kedvenc illatairól és a szépségápolási rutinjáról.

Olyan arca van, amit nem felejtünk el egykönnyen. Rooney Mara 36 évesen már olyan hollywoodi sikerfilmeket tudhat maga mögött, mint az Oroszlán, a Carol vagy A tetovált lány amerikai remake-je. A hackerlány, Lisbeth Salander szerepéért 2012-ben élete első Oscar- és Golden Globe-jelölését is bezsebelhette. Mindeközben a filmes szakma a magánéletében is jelen van, nővére, Kate Mara a Kártyavár című sorozat főszereplője, Rooney vőlegénye pedig nem más, mint a híres Joaquin Phoenix.

A finom vonásokkal rendelkező, titokzatos bájt és nyugtalanító szépséget sugárzó színésznőt 2018-ban már láthattuk a Givenchy L’Interdit illatának arcaként, és három évvel később a parfüm megújított változatának, a L'Interdit Eau de Parfum Rouge kampányához is őt kérte fel a divatház. Az Elle újságírója az illatokhoz fűződő viszonyáról faggatta Rooney Marát.

Elle: Milyen kapcsolatban állsz a parfümökkel?

Rooney Mara: Számomra a parfüm mindig is az egyik leghatásosabb memóriaélénkítő volt. Annyi illat van, ami azonnal visszarepít egy helyre, egy bizonyos időbe vagy akár konkrét emberekhez. A nosztalgia vektorának tartom... egy kicsit olyan, mint egy fotóalbum.

Elle: Milyen gyakran viseled?

R.M.: Nem használok parfümöt mindennap, csak különleges alkalmakra, vagy ha elmegyek valahova. Amikor dolgozom, gyakran van rajtam, attól függően, hogy milyen karaktert játszom. Amikor Lisbeth-et játszottam A tetovált lány című filmben, a jelmeztervező mindig fújt parfümöt a ruháimra. Ez az illat azóta is a karakteremre emlékeztet.

Elle: Milyen illat emlékeztet a gyerekkorodra?

R.M.: Valószínűleg a nagyszüleim szobájában lévő pézsmás potpourri. Emellett volt egy farmjuk is, így a lovak, tehenek szaga is nagyon emlékeztet arra az időre.

Elle: Hogyan választod ki a szerepeidet?

R.M.: Nincs speciális módszerem. Attól függ, hol tartok az életemben, mit érzek, mit akarok felfedezni. Lehet valami, amit olvasok, és amihez igazán kötődöm. Mindig más és más segít a döntésben.

Elle: És a parfümválasztásban?

R.M.: Egy kicsit hasonló. Attól függ, hol tartok az életemben, és hogy mi tűnik megfelelőnek számomra abban a pillanatban.

Elle: Hogy érzed magad, mielőtt belekezdesz egy filmbe?

R.M.: Mindig más és más, attól függően, hogy milyen szerepről van szó, milyen éppen a magánéletem, és főleg, hogy mennyi munkát kell elvégeznem a felkészüléshez. Általában eléggé koncentrált ember vagyok. Hajlamos vagyok sokszor túlterheltnek érezni magam, de ahogy öregszem, egyre kevésbé vagyok stresszes.

Elle: Hogyan kapcsolódsz ki?

R.M.: Szeretek otthon lenni a családommal, vagy csak sétálni a szabadban egyedül. Nagyon pihentető számomra egyedül lenni. Rendszeresen meditálok, az sokat segít a relaxálásban.

Elle: Hogy néz ki a szépségápolási rutinod?

R.M.: Nagyon kevés terméket használok, de a kedvencem a Le Visage Le Contour By Chance szérum, amit reggel és este viszek fel. Szeretek arcolajokat használni, valamint az Olio e Osso ajakbalzsamját. És nem tudok élni naptej és hidratálókrém nélkül. A hajammal nem csinálok különösebben semmit, zuhanyzás után csak kifésülöm és kész. Az egyetlen dolog, amire a sminkeléssel kapcsolatban odafigyelek, az pedig a szemöldököm ápolása!

Elle: Hogyan jellemeznéd a Givenchy L'Interdit új változatát, amelynek te vagy a múzsája?

R.M.: Imádom a L'Interdit Eau de Parfum Rouge kettősségét. Diszkrét, ugyanakkor nagyon intenzív. Szeretem, hogy virágos és fűszeres, tökéletes illat egy romantikus estéhez és egy városnézéshez egyaránt.

Elle: És a szépségápolásban van számodra tiltott terület?

R.M.: Azt mondanám, minden, ami árthat az egészségemnek. Nekem nem éri meg, ha bármi a közérzetemet veszélyezteti. Például a botox vagy bizonyos invazív technikák... Csak a szépség kedvéért nem tenném meg.

Elle: És a munkádban mit tiltasz meg magadnak?

R.M.: Nem hiszem, hogy vannak szabályok a munkámban. Csak próbálok olyan szerepeket választani, amelyek nem akadályoznak abban, hogy az legyek, aki vagyok, vagy ami fontos nekem.

Forrás: Elle