Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Butterfly cut

Pillangóvágás – ettől kap extra volument a hosszú haj!

2022. július 15.

2 perc olvasás

ELLE

frizura frizura divat haj hajvágás hosszú haj hajstílus
Pillangóvágás – ettől kap extra volument a hosszú haj!
© Instagram/@hoskelsa

Dús, rugalmas és extra látványos hosszú hajat ígér a legújabb frizuratrend, a pillangóvágás.


A háton leomló hosszú haj önmagában is gyönyörű látvány, ám egy hátulütője mindenképpen van (a tisztán tartása mellett), mégpedig az, hogy a saját súlya lehúzza, így könnyen lelapul. Az igazán hosszú, váll alá érő frizurának épp ezért nem könnyű feladat extra volument adni.

A legújabb hajvágási módszer azonban ezt a problémát hivatott kiküszöbölni. 2022 új kedvence a pillangóvágás, ami friss és trendi eredményt ad anélkül, hogy búcsút kellene intened a hosszú tincseidnek.

Hosszú haj, extra rétegekkel

A technika a 90-es évek hatalmasra szárított fürtjeit idézi meg, de modern köntösben. Ha te is kipróbálnád, akkor készülj fel rá, hogy a fodrász egy keveset vágni fog a hajadból, de sem érzetre, sem látványra nem lesz sokkal rövidebb a frizurád.

Ahogy a neve is mutatja, a vágás után az elülső, rövidebb tincsek úgy foglalják keretbe az arcot, mint a pillangó kitárt szárnyai, légiesen könnyedén és irigylésre méltóan ruganyosan.

A felső tincsek a pillangószárnyak lekerekített, enyhén ferde alakjára hasonlítanak, a lentebbi rétegek pedig fokozatosan egyre hosszabbodnak.

Minél több réteget tesz bele a szakember, annál mozgalmasabb és izgalmasabb lesz az eredmény. A pillangóvágás eredetijét már a kilencvenes évek szupermodelljei is imádták, Claudia Schiffert például rendszeresen láthattuk hasonlóan nagy és ruganyos, lépcsőzetes tincsekkel a kifutón.

Ezért jó választás a pillangóvágás

Azért is érdemes tenni egy próbát ezzel a hajvágással, mert az eredmény rendkívül jól variálható, szuperül mutat kiengedve, lófarokba vagy kontyba kötve, és az állig érő tincseket könnyen fel is csatolhatod, ha épp ahhoz van kedved. Lényegesen könnyebb bánni vele, mint egy tömör, az egész homlokot fedő frufruval.

A lágy, arcot keretező rétegek kiemelik az orcákat, hangsúlyosabbá teszik a kontúrokat, ami még egy érv a pillangóvágás mellett. Különösen jól mutat az idei év trendszíneivel, a candlelight szőkével, a gombabarnával és a rezes árnyalatokkal is!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves