Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lábszépségápolási etikett

5 dolog, amit tilos megtenni a pedikűrösnél

2023. június 29.

2 perc olvasás

ELLE

pedikűr szépségápolás pedikűrös
5 dolog, amit tilos megtenni a pedikűrösnél
© Getty Images/Image Source RF/Zero Creatives

Van néhány szabály, amit illik betartani a pedikűrösnél. 


Lássuk be, hogy nyáron különösen szeretünk a pedikűröshöz menni, hogy minél csodálatosabb lábujjakkal húzhassuk fel a kedvenc szandálunkat vagy papucsunkat. A lábápolás rendkívül fontos, de van néhány alapvető szabály, amit érdemes betartani, ha szeretnénk következő időpontot is kapni. 

1. Ne késs el 

Fontos megjegyezni, hogy a kozmetikai szolgáltatók általában egymás után írják be a vendégeket, így nem tehetik meg, hogy 20-30 perces késéseket behozzanak, mert akkor a következő klienstől veszik el az időt. Még rosszabb, amikor egy vendég nem szól arról, hogy nem fog megjelenni az időpontján, ezért sokan bevezették azt a rendszert, hogy felszámolják a szolgáltatás árát vagy nem adnak több időpontot. 

2. Ne egyél a pedikűröd közben

Ha pedikűrre készülsz érdemes előtte enned valamit, mert tiszteletlenség és nem is higiénikus, ha az ágyon eszel. Nagy valószínűséggel a pedikűrös sem örül neki, ha miközben ő dolgozik te eszel és mocorogsz, így fontos, hogy ezt inkább előtte intézd el. 

3. Ne nyomkodd a telefonodat

Sokan pihentető élményként élik meg a pedikűrt, de akadnak olyanok is, akik nem tudják elengedni magukat, ezért szívesebben nyomkodják a telefonjukat. A telefonpittyegés vagy a hívások azonban idegesítőek lehetnek a pedikűrös részére vagy azoknak, akik még a szalonban tartozkódnak. 

4. Ne érezd magad zavarban a lábaid miatt

Sokan szégyellik magukat a lábuk miatt, és azt mondják a pedikűrösnek, hogy szerintük csúnya a lábuk. Vannak, akik még bocsánatot is kérnek. A pedikűrösöd profi, hetente több tucat lábpárt lát, és nem valószínű, hogy a tied a legrosszabb. Akár sértésnek is veheti egy pedikűrös, ha azt az érzést kelted benne véletlenül is, hogy lenézed a munkáját.

5. Ne viselj rossz cipőt

Rosszabb esetben több időbe is beletelhet, hogy a körömlakk megszárad, ezért fontos, hogy ne keskeny vagy hegyesorrú cipőbe bújj bele a kezelés után. A papucs a legjobb pedikűrcipő. Megakadályozzák, hogy a lábujjak összeérjenek, és lehetővé teszik a levegő keringését a lakk körül, felgyorsítva a kötési folyamatot.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves