Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PARFÜM

Ezt a hibát szinte minden nő elköveti, amikor magára fújja a parfümöt

2024. február 27.

2 perc olvasás

ELLE

illat parfüm csukló parfümök
Ezt a hibát szinte minden nő elköveti, amikor magára fújja a parfümöt
© Shutterstock

A parfümőrök szerint van egy gyakori hiba, amit kivétel nélkül minden nő elkövet, amikor parfümöt használ. 


Manapság sok különleges parfüm van, így tényleg nehéz egyetlen kedvencet kiválasztani. A választék minden évben csak szélesebb lesz, megértjük, ha több egyedi illat is sorakozik otthon a szekrényben. Ám a szakértők elárulták, nem mindegy, hogyan fújod magadra a parfümöt, és van egy hiba, amit szinte mindenki elkövet. 

Ez a legnagyobb hiba, amit a parfüm használatakor elkövethetsz

A legtöbben a klasszikus helyekre fújják a parfümöt, a nyakra, csuklóra és esetleg a fülek mögé. Utóbbit ajánlják is a parfümőrök, mivel sokkal tartósabbá válik a parfüm, hiszen erről a területről jól felszabadulnak az illatok. Most azonban egy másik területről árultak el egy nagy titkot, ez pedig nem más, mint a csukló. 

A csuklóra a legtöbb nő fúj parfümöt, majd rögtön össze is dörzsölik a kezeket, de ezzel rövidítik az illat tartósságát. Erről Michelle Feeney, a Floral Street alapítója beszélt. 

A csukló dörzsölése a parfüm felvitele után megváltoztathatja az illatot, egyenetlen eloszlást eredményezhet, és hőt termelhet, ami befolyásolja az illat élettartamát és összetettségét.

A szakértők inkább azt ajánlják, hogy miután a csuklóra fújtad a parfümöt, várj pár percet, amíg magától megszárad. Az a legjobb, ha nagyjából 20 centire tartod a parfümöt a csuklótól, így könnyebben el tudod kerülni a dörzsölést. Ezzel a technikával sokkal egyenletesebben szabadulnak majd fel a parfüm egyes alkotóelemei, és az illat is tartósabbá válik. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves